Life

Apple schimbă modul de utilizare al telefoanelor iPhone. Noua funcție a fost deja pregătită și anunțată

Apple schimbă modul de utilizare al telefoanelor iPhone. Ce trebuie să știe cei care le au deja sau care vor să le achiziționeze?
07.06.2023 | 23:00
Apple schimba modul de utilizare al telefoanelor iPhone Noua functie a fost deja pregatita si anuntata
Apple schimbă modul de utilizare al telefoanelor iPhone. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Apple a anunțat că pregătește o schimbare majoră în ceea ce privește modul de utilizare al telefoanelor iPhone. Este vorba despre o nouă funcție, care va apărea în cursul acestui an, în iOS 17. Despre ce este vorba și cum va funcționa?

Ce modificări pregătesc cei de la Apple

În cadrul WWDC, conferința anuală a companiei pentru dezvoltatori din California, Apple a adus noi vești. Compania a anunțat noua funcție software care transformă iPhone-ul într-un prieten de birou. El poate să devină și ceas, dar și ramă digitală cu fotografii atunci când nu este folosit.

ADVERTISEMENT

Noua funcție este numită Standby. Conform celor de la Apple, aceasta permite afișarea unor informații cheie. Printre acestea se numără vremea, știrile, programările din calendar și alte widget-uri care vor putea fi utilizate rapid.

Deși widgeturile sunt deja disponibile în iOS 16, dacă glisați spre dreapta pe ecranul telefonului, până acum ecranul de widgeturi nu a fost disponibil în orientare peisaj sau atunci când telefonul este blocat.

ADVERTISEMENT

Apple speră ca noua funcție să îi încurajeze utilizatorii să își transforme iPhone-ul în centre de informare atunci când nu îl folosesc. Iar asta e valabil în special pentru cei care au un ecran permanent, așa cum se găsește la iPhone 14.

Noua funcție va funcționa cu toate aplicațiile acceptate în prezent de Apple, precum și cu aplicațiile terților de la alți dezvoltatori. Această actualizare ar putea, de asemenea, să dea o nouă viață dispozitivelor mai vechi.

ADVERTISEMENT

Ce vor putea face utilizatorii cu un iPhone mai vechi

Asta în condițiile în care orice utilizator poate să transforme un iPhone mai vechi într-un centru de control pentru casa sa, anunță Apple, potrivit The Mirror. Cum va putea fi utilizată această nouă funcție?

Utilizatorii vor putea glisa în lateral. Aici le vor fi afișate fotografii, ora și widget-uri precum vremea, controlul casei sau programările din calendar. Afișajul se va schimba în funcție de timp și activitate în același mod în care widget-urile inteligente o fac deja în prezent pe iPhone.

ADVERTISEMENT

Trebuie spus însă că noua funcție este doar una dintre multele anunțate în iOS 17. Cei de la Apple au mai pregătit și alte modificări importante. Clienții vor mai avea însă de așteptat până când aceste vor fi puse în practică.

Este bine de știut însă că alte noi modificări includ funcții mai bune de autocorectare, dar și o modalitate de partajare a informațiilor de contact cu NameDrop. De asemenea, va exista și posibilitatea de a descărca Apple Maps pentru a le utiliza offline. Să nu uităm și că în ultima perioadă, Apple a introdus de asemenea, îmbunătățiri în aplicația Telefon, FaceTime și Mesaje.

ADVERTISEMENT
Tags: