News

Ai cont și card la Banca Transilvania? Anunț extrem de important pentru toți clienții. Mesajul la care să nu răspunzi niciodată

Informații importante pentru cei care au cont și card la Banca Transilvania. Mesajul la care sunt sfătuiți să nu răspundă.
17.11.2023 | 21:20
Ai cont si card la Banca Transilvania Anunt extrem de important pentru toti clientii Mesajul la care sa nu raspunzi niciodata
Ai cont și card la Banca Transilvania? Anunț pentru clienți. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Ai cont și card la Banca Transilvania? Reprezentanții instituției au transmis un anunț foarte important pentru toți clienții. Scopul este de a-i ajuta pe aceștia să își protejeze banii și datele. Banca Transilvania desfășoară o campanie pentru siguranța online a clienților, intitulată „Stai un pic înainte de click”.

Ai cont și card la Banca Transilvania? Anunț pentru toți clienții

Instituția finaciară atrage atenția asupra faptului că, în ultima perioadă, hackerii folosesc o nouă metodă prin care reușesc să fure banii din contul victimelor. Concret, românii sunt contactați de un așa zis „consultant financiar”. Ei sunt convinși să investească bani în cryptomonede.

ADVERTISEMENT

Ulterior, acesta propune victimelor să instaleze diverse aplicații de computer sau telefon. În acest fel, atacatorii au acces direct asupra datelor cu caracter personal, asupra IBAN-ului, informațiilor de pe card sau datelor de logare. Apoi, hackerii golesc conturile victimelor.

„Dacă te contactează un «consultant financiar» care îți propune să cumperi monede virtuale sau să investești cu promisiunea unui câștig «sigur», nu da curs invitației.

ADVERTISEMENT

Prin instalarea unor aplicații pe calculatorul personal sau pe telefonul mobil, poți oferi fraudatorilor controlul total, de la distanță, asupra conturilor tale bancare”, transmite Banca Transilvania.

Ce trebuie să faci dacă ai căzut în plasa hackerilor

Instituția financiară precizează că dacă unul dintre clienții săi se află într-o astfel de situație, sunt așteptați să contacteze reprezentanții Băncii Transilvania cât mai curând. În plus, fraudele sunt anunțate autorităților.

ADVERTISEMENT

În spatele ofertelor de „nerefuzat” se ascund, de obicei, capcanele atacatorilor cibernetici. De aceea, românii sunt sfătuiți să nu instaleze aplicații nesigure. Nu le este recomandat să ofere informații despre datele personale.

Frauda trebuie raportată autorităților, Directoratului Național de Securitate Cibernetică. Totodată, dacă bănuiești că ai căzut în plasa atacatorilor, dezinstalează urgent aplicațiile pe care aceștia te-au convins să le instalezi pe telefon sau alte dispozitive.

ADVERTISEMENT

„Pe noi ne găsești oricând la 0264.308.028 sau contact@btrl.ro. Nu uita, ca să te putem ajuta în cel mai eficient mod, este important să ne explici exact ce s-a întâmplat, oferindu-ne cât mai multe detalii”, adaugă reprezentanții BT.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink