News

Ai cont și card la Banca Transilvania? E anunțul momentului pentru toți clienții. Se întâmplă pentru prima oară în România

Veste bună pentru cei care au cont și card la Banca Transilvania. Reprezentanții instituției bancare au făcut anunțul mult așteptat.
18.10.2023 | 20:45
Ai cont si card la Banca Transilvania E anuntul momentului pentru toti clientii Se intampla pentru prima oara in Romania
Ai cont și card la Banca Transilvania? Anunțul momentului/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Persoanele care au cont și card la Banca Transilvania primesc o veste bună, fiind vorba de o premieră în România. Reprezentanții instituției bancare au făcut anunțul pentru toți clienții, marți, 17 octombrie.

Ai cont și card la Banca Transilvania? Anunț pentru clienți

Banca Transilvania transmite că a lansat Plățile instant în euro pentru persoanele fizice și juridice. Este prima instituție bancară din țară care a introdus posibilitatea transferurilor instant în euro, atât pentru plăți, cât și pentru încasări.

ADVERTISEMENT

În acest fel, s-a răspuns pozitiv la inițiativa europeană referitoare la Plățile instant. Prima etapă a fost anunțată în anul 2022, atunci când a fost introdusă posibilitatea încasărilor instant în euro.

Această schimbare este așteptată de foarte mult timp de clienții Băncii Transilvania, având în vedere că transferurile instant în euro sunt rapide. Mai exact, beneficiarii au acces la bani în aproximativ zece secunde.

ADVERTISEMENT

„Suntem prima bancă din România care pune la dispoziția clienților gama completă de transferuri instant în euro, disponibilă în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă plăți instant către peste 500 de bănci din UE.

Ne bucurăm să facem parte din această comunitate de bănci care, aderând la sistemul de decontare TIPS, transformă bankingul și plățile în Europa”, a transmis Leontin Toderici, Director General Adjunct Operațiuni al Băncii Transilvania.

ADVERTISEMENT

Câți bani pot transfera firmele și persoanele fizice

De altfel, directorul instituției financiare consideră că în această comunitate ar trebui să se alăture mai multe bănci, pentru a face mai accesibile plățile în țară și în toată Europa. „Plățile instant eliberează practic bani din fluxul procesării – așa-numitele sume de tranzit – bani care pot fi folosiți mai repede pentru consum sau investiții”, adaugă Leontin Toderici.

În cazul plăților instant, banii sunt primiți în cel mult 10 secunde. Clienții pot transfera până la 1.000 de euro pe tranzacție. Plățile pot fi făcute prin BT24 și NeoBT, atât de companii, cât și de persoanele fizice.

ADVERTISEMENT

Pentru business-uri, suma maximă de plată este de 10.000 de euro/tranzacție. „Serviciul este disponibil non-stop, la comisioane standard, similare celor pentru alte plăți în euro, în zona SEPA”, informează Banca Transilvania.

 

ADVERTISEMENT