News

Ai cont și card la Raiffeisen Bank România? Gigantul a făcut un anunț important pentru toți clienții. Ce nu mai ai voie să faci

Ai cont și card la Raiffeisen Bank România? Anunț important pentru aceste persoane. Modificările au fost deja implementate.
19.04.2024 | 17:00
Ai cont si card la Raiffeisen Bank Romania Gigantul a facut un anunt important pentru toti clientii Ce nu mai ai voie sa faci
Ai cont și card la Raiffeisen Bank România? Anunț important. colaj Fanatik/ Foto Facebook/Hepta
ADVERTISEMENT

Ai cont și card la Raiffeisen Bank România? Clienții trebuie să știe că au fost implementate anumite modificări încă din prima săptămână a lunii aprilie. Ce nu le este permis să facă acestor persoane?

Anunț important pentru cei care au cont și card la Raiffeisen Bank

Gigantul amintește clienților că schimbările au fost introduse de pe data de 8 aprilie. Vizați sunt cei care vor să facă operațiuni de schimb valutar în Smart Hour. Mai exact, în prezent există o limită lunară de 10.000 de euro pentru astfel de tranzacții.

ADVERTISEMENT

Anterior, persoanele care dețineau cont și card la Raiffeisen Bank aveau posibilitatea de a schimba cel mult 30.000 de euro, într-o lună cu 20 de zile bancare, la cursul BNR (Banca Națională a României), între orele 10 și 11.

„Te informăm că din data de 8 aprilie 2024 pentru operațiunile de schimb valutar efectuate în Smart Hour se va aplica o limită lunară de 10.000 de euro (sau echivalent).

ADVERTISEMENT

Astfel, din data de 8 aprilie 2024 în Smart Hour vei putea schimba lei-euro sau euro-lei până la 1.500 euro pe zi, în zilele bancare lucrătoare, de luni până vineri. De la 10 la 11, la cursul BNR valabil la data efectuării schimbului valutar”, a fost mesajul transmis de bancă înainte de implementarea modificărilor.

Prin urmare, suma totală a tranzacțiilor de schimb valutar efectuate în Smart Hour, pe parcursul unei luni, va fi de trei ori mai mică. Nu va mai trece de suma de 10.000 de euro, potrivit reprezentanților instituției financiare.

ADVERTISEMENT

„În afara intervalului Smart Hour sau dacă limita de 10.000 euro (sau echivalent) este atinsă, în ecranul aplicației se va afișa cursul de schimb valutar aplicabil tranzacției. Vei putea alege dacă dorești sau nu, să efectuezi și să confirmi schimbul valutar la cursul afișat”, adaugă reprezentanțiii băncii.

Românii care au avut credite la instituția financiară își pot recupera sumele calculate greșit

Amintim că în luna martie, clienții Raiffeisen Bank România au primit o altă veste importantă. ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) a informat persoanele fizice că pot redobândi sumele calculate greșit de bancă.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre sumele calculate pentru dobânzile unor credite, în RON, euro și franc elvețian, între anii 2006-2007. 92 la sută dintre clienții afectați au primit banii până în 2024. Acum, cei care fac parte din procentul de 8 la sută își pot recupera sumele pierdute.

ADVERTISEMENT