News

Ai contract la Enel România? Toți clienții trebuie să știe, ce se întâmplă cu factura de energie electrică

Milioanele de clienți cu contract la Enel în România primesc o veste importantă de la companie: ce se întâmplă cu factura de energie electrică.
21.10.2023 | 18:24
Ai contract la Enel Romania Toti clientii trebuie sa stie ce se intampla cu factura de energie electrica
Anunț important pentru românii cu contract la Enel. Ce se întâmplă cu factura de energie electrică. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care au contract cu Enel primesc o informare extrem de importantă în legătură cu factura la energie electrică și gaze naturale. Furnizorul vine în sprijinul consumatorilor cu un nou serviciu.

Anunț important pentru românii cu contract la Enel. Ce se întâmplă cu factura de energie electrică

În prezent, în România, Grupul Enel are circa 3 milioane de clienți prin rețeaua sa de furnizare și distribuție. La rândul său, Enel Green Power deţine şi operează centrale de producție a energiei din surse regenerabile.

ADVERTISEMENT

Toți acești cetățeni care au contract cu grupul italian sunt informați că au la dispoziție o nouă modalitate prin care să transmită cu ușurință indexul la energie și să achite rapid factura la electricitate și gaz.

E vorba de MyEnel. Conform site-ului companiei, pentru a accesa acest mijloc sunt necesare câteva etape simple. Astfel, primul pas este să descarci aplicația MyEnel din Google Play, dacă ai un telefon cu sistem de operare Android, sau din App Store, dacă telefonul tău are sistemul de operare iOS.

ADVERTISEMENT

O alternativă este să îți creezi un cont MyEnel pe web, tastând my.enel.ro și completând câmpurile din pagină. Aici poți afla codul de client și codul de plată chiar pe prima pagină a facturii tale la energie electrică sau gaze naturale.

Înainte de a parcurge aceste etape, trebuie să te asiguri că ai la îndemână codul de client și codul de facturare (le găsești pe ambele pe factura de energie). De asemenea, o să ai nevoie și de Codul Numeric Personal (CNP), numărul de telefon mobil și o adresă validă de e-mail, transmite compania.

ADVERTISEMENT

Avantajele aplicației MyEnel

Cu această aplicație, un client Enel va plăti exact cât consumă, fără nicio estimare. ”Este important să ne transmiți periodic indexul la energie. Cu MyEnel, poți face acest lucru simplu și rapid, în secțiunea Index aflată în partea stângă, sus, a ecranului. Accesează Index în perioada ta de transmitere a indexului, pe care o poți afla chiar de pe factura ta de piață concurențială, pe pagina a 3-a.

În plus, lună de lună, vei putea compara consumul sau vei putea urmări evoluția acestuia prin intermediul secțiunilor dedicate – Istoric consum și Compară consumul”, se arată pe site-ul Enel.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă nu ai timp să te deplasezi la un bancomat sau la o stație self pay pentru a achita factura, tot MyEnel este soluția. Trebui să intri în secțiunea ”Facturi și plăți”, să selectezi factura pentru unul sau mai multe locuri de consum și să plătești direct din aplicație.  Pentru a economisi timp cu plățile viitoare, vei salva datele cardului tău direct în MyEnel.

ADVERTISEMENT