Sport

Ajutor pentru Messi. Inter Miami s-a întărit cu un fotbalist de națională

Paraguayanul Matias Rojas, fost la Corinthians, va juca alături de Messi, în tentativa lui Inter Miami de a câștiga primul titlu în MLS
24.04.2024 | 09:41
Ajutor pentru Messi Inter Miami sa intarit cu un fotbalist de nationala
Matias Rojas va juca alături de messi la inter Miami FOTO colaj facebook
ADVERTISEMENT

Inter Miami a început foarte bine sezonul și s-a instalat în fruntea Conferinței de Est din MLS, după zece etape de campionat fiind lider cu 18 puncte, cu două peste New York Red Bulls.

Messi a dat două goluri și un assist la ultimul meci

Messi a revenit în forță după o pauză de o lună, cauzată de niște probleme musculare și la ultimul meci a marcat de două ori, reușind și un assist pentru Sergio Busquets, aflat la primul gol la de la transferul în SUA.

ADVERTISEMENT

În ciuda începutului bun de sezon, conducerea lui Inter a decis să întărească în continuare echipa. Echipa din Florida a anunțat că a semnat cu mijlocașul echipei naționale a Paraguayului, Matías Rojas, pentru sezonul în curs din MLS, cu opțiuni de prelungire pentru 2025 și 2026.

Rojas, un mijlocaș ofensiv care poate juca atât central cât și lateral, vine de la echipa braziliană Corinthians, pentru care a jucat 30 de meciuri în ultimul sezon.

ADVERTISEMENT

„Un jucător abil și experimentat”

„Suntem încântați să-l aducem pe mijlocașul ofensiv Matías Rojas. Este un jucător abil și experimentat atât la nivel de club, cât și de națională, a cărui versatilitate credem că va fi un atu pentru echipă. Credem că această achiziție ajută la întărirea echipei noastre, deoarece ne propunem să câștigăm trofee, după un început bun al sezonului”, a afirmat directorul sportiv, Chris Henderson.

Rojas, în vârstă de 28 de ani, a jucat pentru Cerro Porteño (Paraguay), Lanus, Defensa y Justicia și Racing Club de Avellaneda (Argentina) și Corinthians (Brazilia)

ADVERTISEMENT

Cea mai bună perioadă a sa a fost la Racing Club, între 2019 și 2023. A fost pilonul principal al echipei și a înregistrat 126 de apariții în toate competițiile, 26 de goluri și 13 pase decisive. Rojas a fost acolo coleg cu argentinianul Tomás Avilés, pe care îl regăsește acum la Inter Miami.

Pe plan internațional, Matias Rojas a jucat la echipa națională de seniori a Paraguayului de 18 ori și a marcat un gol, de la debutul său în 2019. El a reprezentat Paraguay la Copa América 2019 și a jucat în meciurile de calificare la Cupa Mondială din 2022.

ADVERTISEMENT

Matias Rojas este cotat la patru milioane de euro

„Sunt fericit, să mă alătur unui club precum Inter Miami, este un vis devenit realitate. De asemenea, mă declar încântat să încerc să-mi ajut colegii să atingă obiectivele echipei”, a spus Rojas, care poate juca chiar de etapa viitoare.

Cotat la 4 milioane de euro, potrivit transfermarkt.de, Rojas a ajuns la Inter Miami liber de contract. El este al doilea paraguayan din lot și, în mod paradoxal, va avea misiunea de a suplini, în prima fază, absența colegului să de națională, Diego Gomez.

Diego Gomez a avut un debut excelent în MLS, cu cinci pase de gol, dar s-a accidentat zilele trecute. Glezna dreaptă i-a cedat și verdictul medicilor a fost dur: minimum șase săptămâni de absență.

 

ADVERTISEMENT
Tags: