Sport

Messi are concurență de top în propria echipă. Un paraguayan se ține scai de starul lui Inter Miami

Diego Gomez, un mijlocaș de 21 de ani, aflat la primul său sezon în MLS, are același număr de assituri precum campionul mondial.
18.04.2024 | 15:09
Messi are concurenta de top in propria echipa Un paraguayan se tine scai de starul lui Inter Miami
Messi are concurență de top în propria echipă. Foto: hepta
ADVERTISEMENT

După un sezon trecut în care Inter Miami a încercat să recupereze ce se pierduse până la venirea lui Messi, echipa din Florida a pornit ca din pușcă în noul campionat.

Diego Gomez a fost transferat de la Libertad Asuncion

Inter Miami conduce în clasament în Conferința de Est a MLS și se anunță o pretendentă serioasă la câștigarea primului titlu din campionatul de fotbal nord-american.

ADVERTISEMENT

Succesul lui Inter Miami este evident legat de Lionel Messi, de venirea lui Luis Suarez și de echilibrul pe care îl oferă jocul lui Sergio Busquets și Jordi Alba, dar există și un alt fotbalist în privința căruia David Beckham își poate freca mâinile, socotind că e o afacere profitabilă.

Paraguayanul Diego Gomez, de numai 21 de ani, are același număr de pase de gol precum idolul său, Lionel Messi. Ambii au dat în acest sezon câte cinci pase decisive, în cele nouă partide jucate până acum. Ba, mai mult, Gomez a reușit un assist și în Liga Campionilor CONCACAF, de unde echipa din Miami a fost eliminate de mexicanii de la Monterrey.

ADVERTISEMENT

Diego Gomez a fost cumpărat de Inter Miami de la Libertad Asuncion, după ce a câștigat canpionatul Paraguayului. El a fost golgheterul turneului de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, unde naționala sa va fi prezentă.

Diego va fi prezent la Paris, acolo unde argentinienii speră să-l vadă și pe Messi. El a debutat însă și la echipa de seniori a Paraguayului și va face probabil parte din lotul pentru ediția centenară a Copei America, programată tot în vară, în SUA.

ADVERTISEMENT

Are o acuratețe a paselor de 84,7 %, depășindu-l chiar și pe Messi

Nici Messi, nici Diego Lopez nu sunt cei mai buni pasatori decisivi din MLS, înaintea lor situându-se Dante Vanzeir, belgianul de la New York Red Bulls, care are șase assisturi. El a reușit un număr record de pase de gol în partida NYRB – Inter Miami 4-0, în care a participat decisiv la toate golurile.

Revenind la Diego Gomez, fotbalist care joacă cu numărul 20 la Inter Miami, acesta are cel mai mare procentaj de acuratețe al paselor din MLS, un 84,7 %, care îl depășește chiar și pe al lui Messi (83,9%). El stă însă mai slab la goluri, având doar două reușite, comparativ cu cinci câte are Messi.

ADVERTISEMENT
Tags: