Sport

Al a realizat top 10 fotbaliști din istorie. Cum a tranșat inteligența artificială disputa ”Messi vs Ronaldo”

Leo Messi și Cristiano Ronaldo s-au luptat timp de 15 ani pentru supremație, iar inteligența artificială a dat decizia în ceea ce privește care dintre cei doi a fost mai mare.
17.09.2023 | 11:56
Al a realizat top 10 fotbalisti din istorie Cum a transat inteligenta artificiala disputa Messi vs Ronaldo
Leo Messi și Cristiano Ronaldo s-au luptat timp de 15 ani pentru supremație, iar inteligența artificială a dat decizia în ceea ce privește care dintre cei doi a fost mai mare. Sursă foto talksport.com
ADVERTISEMENT

În ultima perioadă tot mai multă lume l-a plasat pe argentinian peste portughez într-un top al cel mai valoroși fotbaliști din lume, fiind convinși decisiv în acest sens de titlul mondial cucerit de sud-american.

Inteligența artificială a decis cine e mai bun dintre Messi și Ronaldo

Cu toate acestea, disputa de la distanță dintre Leo Messi și Cristiano Ronaldo a fost extrem de pasionantă și nu puțini au fost de partea lusitanului. Doar că în această luptă a intervenit inteligența artificială, care a creat Top 10 cei mai buni fotbaliști din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

Dezbaterile despre care dintre cei doi a fost mai mare nu se vor încheia niciodată, însă, conform publicației Mirror, inteligența artificială a decis că argentinianul a fost un jucător mai important.

”Un rival feroce al lui Ronaldo de-a lungul carierei sale, cei doi s-au îmbunătățit unul pe celălalt în ultimele două decenii. Messi este considerat de majoritatea a fi cel mai mare din generația sa.

ADVERTISEMENT

Argentinianul este admirat pentru abilitatea sa sclipitoare de dribling și instinctul de goluri. El a obținut un succes remarcabil cu Barcelona înainte de a trece la PSG, în timp ce a răspuns multor îndoielnici ajutând Argentina la Cupa Mondială din Qatar”, a fost explicația AI pentru alegerea lui Messi.

”Atacantul portughez a fost o forță dominantă pentru cluburi precum Manchester United, Real Madrid și Juventus. El este un altul care a revendicat mai multe Baloane de Aur. Ronaldo are în prezent cinci în colecția sa.

ADVERTISEMENT

Atacantul veteran se află în fruntea listei marcatorilor din toate timpurile a lui Real Madrid, cu 450 de goluri, cu aproape 100 de reușite înaintea fostului său coleg Karim Benzema”, este comentariul pentru Ronaldo.

Pele, cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor

În ciuda faptului că cei doi au dominat lumea fotbalului în ultimii ani și au avut o bătălie senzațională, inteligența artificială i-a plasat doar pe locurile 3 și 4 în clasamentul celor mai buni 10 fotbaliști din lume.

ADVERTISEMENT

Ierarhia este condusă de legendarul brazilian Pele, triplu câștigător al Cupei Mondiale, urmat de argentinianul Diego Maradona, considerat un personaj divin atât în Argentina, cât și la Napoli.

Pe poziția a cincea este olandezul Johan Cruyff, iar apoi urmează argentiniano-spaniolul Alfredo Di Stefano, germanul Franz Beckenbauer, francezul Zinedine Zidane, nord-irlandezul George Best și ungurul Ferenc Puskas.

Imaginea lui Leo Messi ca personaj de desene animate

Leo Messi este imaginea multor branduri de renume în campanii publicitare, dar niciodată nu a avut legătură cu lumea desenelor animate. Nicio problemă, deoarece inteligența artificială a creat imaginea pe care ar avea-o fotbalistul dacă ar deveni un personaj în această lume.

Starul argentinian ar fi un personaj cu ochii și urechile mari, ciufulit, cu barbă, dar cu un zâmbet care ar putea să-l pună în orice moment alături de protagoniști celebri ai animației precum Hercules, Mulan, sau Frumoasa și Bestia.

Nu este singurul lucru pe care l-a creat inteligența artificială la Messi. Acum câteva zile a fost prezentată prima conferință de presă în care starul argentinian a vorbit în limba engleză. Și totul datorită AI.

O întâlnire cu jurnaliștii a ”Puricelui” la Miami, în care a vorbit în spaniolă, a fost prelucrată de inteligența artificială și astfel jucătorul pare că se exprimă în engleză. Modul în care a fost prelucrată bucata respectivă din video dă senzația că Leo chiar vorbește engleză. Vocea este asemănătoare, modul în care îi se mișcă buzele și gura, totul pare a fi chiar real.

ADVERTISEMENT