Sport

Lionel Messi vorbește pentru prima dată engleză. AI-ul l-a transformat pe argentinian

La o conferință de presă pentru Inter Miami, Lionel Messi a vorbit în spaniolă, însă, tehnologia AI l-a transformat și l-a făcut să vorbească în engleză pentru prima dată.
12.09.2023 | 10:04
Lionel Messi vorbeste pentru prima data engleza AIul la transformat pe argentinian
La o conferință de presă pentru Inter Miami, Lionel Messi a vorbit în spaniolă, însă, tehnologia AI l-a transformat și l-a făcut să vorbească în engleză pentru prima dată. Sursa: Hepta
ADVERTISEMENT

În urmă cu trei săptămâni, argentinianul de la Inter Miami a fost prezent la o conferință de presă, unde a discutat despre mai multe subiecte ce țin de cariera sa și noua echipă. Acolo, Leo a vorbit cu jurnaliștii în limba spaniolă, așa cum ne-a obișnuit. Însă, de data aceasta AI-ul (Inteligența Artificială) l-a transformat pe Lionel Messi și l-a făcut să vorbească pentru prima dată în engleză.

Lionel Messi vorbește pentru prima dată engleză

De la primele sale declarații sau interviuri de după meci, Leo a vorbit mereu în spaniolă, chiar de la începutul carierei. Acest lucru s-a întâmplat și pentru că face parte din naționala Argentinei, iar aproape toată cariera de fotbalist și-a petrecut-o la Barcelona. Chiar în scurta sa perioadă la PSG, argentinianul vorbea tot în limba maternă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei săptămâni, căpitanul lui Inter Miami a fost prezent la o conferință de presă, unde a vorbit despre mai multe aspecte care au legătură cu echipa lui David Beckham, dar și cu cariera decarului. Se pare că prin inteligența artificială (AI) cineva a reușit să producă o adevărată transformare.

O parte a conferinței de presă cu Lionel Messi poate fi văzută cu acesta care vorbește pentru prima dată engleză. Modul în care a fost prelucrată bucata respectivă din video dă senzația că Leo chiar vorbește engleză. Vocea este asemănătoare, modul în care îi se mișcă buzele și gura, totul pare a fi chiar real.

ADVERTISEMENT

Reacțiile fanilor după transformarea făcută de AI

Majoritatea dintre reacțiile fanilor de pe X (Twitter) arată cum aceștia se uimesc asupra filmulețului care pare foarte real. O parte dintre ei sunt foarte reticenți la ceea ce poate să facă tehnologia, iar alții sunt uimiți în mod plăcut de transformarea făcută de inteligența artificială (AI).

  • “Jur că în primele secunde m-a păcălit. Vocea este atât de asemănătoare”.
  • “Acesta este cel mai aproape mod de a-l auzi pe Messi vorbind engleză”.
  • “Am crezut că este chiar el până când am citit explicația. Tehnologia este uimitoare”.
  • “Nu știu ce să simt despre asta”.
ADVERTISEMENT

Lionel Messi știe engleză, dar nu vrea să vorbească?!

Se pare că în trecut, Lionel Messi a încercat să învețe engleză, pentru a putea comunica mai ușor cu pe plan internațional cu presa sau alți sportivi. Cu toate acestea, refuză să discute în altă limbă, decât spaniolă, pentru că a evita să greșească.

În 2021, Messi a oferit un interviu, potrivit celor de la SPORTbible, unde a vorbit despre cum a încercat să învețe limba engleză: “Învăț limba engleză de un an și jumătate, dar când ești acolo în Anglia, poți să o înveți de necesitate. Înțeleg, dar nu vorbesc”.

ADVERTISEMENT

Argentina a învins Ecuador după un gol fabulos marcat de Messi

Joi, 7 septembrie, Argentina a întâlnit Ecuadorul în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2026, scor 1-0. Leo Messi a marcat un super gol din lovitură liberă și a adus cele trei puncte echipei sale naționale. La finalul duelului, argentinianul a oferit un interviu în care a vorbit despre națională.

“Toată lumea vrea mereu să învingă Argentina și cu atât mai mult acum, că suntem campioni mondiali. Nu ne putem relaxa și trebuie să jucăm mai bine. Obiectivul este să ne calificăm din nou la Cupa Mondială. Ne-a plăcut foarte mult ceea ce am făcut, dar trebuie să privim înainte”, a declarat Leo Messi.

ADVERTISEMENT