News

Al Treilea Război Mondial, o ”gargară” a rușilor? CTP: ”Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”

O ”gargară” de uz intern și o formă de propagandă primitivă – așa descrie jurnalistul Cristian Tudor Popescu amenințările cu al Treilea Război Mondial venite din Rusia.
16.04.2022 | 19:12
Al Treilea Razboi Mondial o gargara a rusilor CTP Cimpanzeul sangeros e capabil de orice
Cristian Tudor Popescu în taxează dur pe Vladimir Putin și spune că în acest moment nu se pune problema de un război mondial / Foto: Inqam Photos, Bogdan Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu nu crede în retorica Rusiei, care amenință omenirea cu al Treilea Război Mondial. Gazetarul susține că, momentan, acest tip de discurs reprezintă o ”gargară de uz intern”. Totuși, el crede că războiul din Ucraina s-ar putea transforma într-unul de durată, pentru că ”cimpanzeul sângeros”, aluzie la Vladimir Putin, e capabil de orice.

Cristian Tudor Popescu: ”NATO să nu mai țină seama de amenințările nucleare ale Rusiei”

Cristian Tudor Popescu susține că, în acest moment, NATO nu trebuie să ia în seamă amenințările venite din Rusia, după evenimentele din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

„Apare această întrebare destul de frecvent: Ce-i cu al Treilea Război Mondial? Ce fac rușii cu asta? Pot să spun destul de liniștit în momentul ăsta – în momentul acesta, nu în general – că e o fanfaronadă asta. Au simțit nevoia să scoată vorbe pe gură, să zică ceva, pentru că s-a scufundat „Moskva”. (…)

Dar în clipa de față, cred că NATO și Uniunea Europeană nu trebuie să mai țină seama de gargara asta cu al Treilea Război Mondial și cu amenințările nucleare ale Rusiei și așa mai departe. Nu, pentru că în ele este multă fanfaronadă în clipa asta, bat în tingiri. V-am povestit de chinezii ăia care care băteau în tingiri să omoare rândunica de copac.”, a declarat Cristian Tudor Popescu în cadrul emisiunii ”Cap limpede” de la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Războiul va mai dura, dar va fi ”înghețat”

Jurnalistul susține că șansele ca războiul nu se încheie prea curând sunt destul de mari, în condițiile în care rușii sunt pregătiți pentru un război de uzură.

”Cred că va fi un război mai mult sau mai puțin înghețat. Adică poate să fie și fierbinte, cu recăderi, cu perioade de acalmie, dar asta este probabilitatea cea mai mare: să se prelungească războiul – nu știe nimeni cât în acest moment – sub diverse forme, pentru că blocajul este evident.

ADVERTISEMENT

Ați văzut cum urla ăla, moșulică ăla, care altfel ar părea simpatic bunicuțul: Avem nevoie de victorie oricât ne-ar costa! Și cu lacrimi în ochi! Lacrimi pentru ce? Pentru fierotania aia care s-a scufundat.

Nu vorbesc de ucrainieni, ăia sunt suboameni pentru ruși, dar pentru zecile de mii de ruși care au murit și vor mai muri acolo. Nu, nu, ăla vărsa lacrimi pentru crucișător și să bombardăm Kievul!”, a mai spus CTP.

ADVERTISEMENT

Putin, un ”cimpanzeu sângeros”, capabil de orice

Cristian Tudor Popescu consideră însă că Vladimir Putin este în continuare capabil de orice și-l compară cu un ”cimpanzeu sângeros”, care ar putea sacrifica oricâte vieții pentru propriul lui orgoliu.

”Rămân la ce am spus: cimpanzeul sângeros este capabil de orice. Asta am spus-o în prima secundă a războiului și rămân la această părere, e capabil de orice”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT