News

Alcoolul la volan a mai făcut o victimă. Un șofer beat și-a omorât prietenul după ce a intrat cu mașina într-un TIR

Alcoolul la volan a mai făcut o victimă pe șoselele din România. Un șofer beat din Hunedoara și-a omorât prietenul după ce a intrat cu mașina într-un TIR.
12.06.2023 | 13:38
Alcoolul la volan a mai facut o victima Un sofer beat sia omorat prietenul dupa ce a intrat cu masina intrun TIR
Alcoolul la volan, la originea unei noi tragedii rutiere. Bărbat de 49 de ani, decedat după ce s-a urcat în mașină cu un prieten băut. Sursa foto: DRPD Timișoara
ADVERTISEMENT

Alcoolul consumat la volan continuă să facă victime pe drumurile din țară. Un bărbat de numai 49 de ani din vestul României a murit după ce s-a urcat în mașină cu un prieten băut.

Alcoolul la volan, la originea unei noi tragedii rutiere. Bărbat de 49 de ani, decedat după ce s-a urcat în mașină cu un prieten băut

Acest tragic accident s-a produs luni dimineață, în jurul orei 09:00, pe Drumul Național (DN) 76, la Vălișoara. Traficul rutier a fost paralizat pe ambele sensuri mai bine de o jumătate de oră.

ADVERTISEMENT

Din informațiile furnizate de presa locală, vinovat de producerea acestei tragedii ar fi șoferul autoturismului. E vorba de un bărbat de 55 de ani, originar din comuna Vălişoara, judeţul Hunedoara.

La un moment dat, acesta a pătruns pe DN 76, de pe un drum secundar, fără a se asigura. Șoferul TIR-ului, care circula regulamentar, a lovit maşina din plin. Coliziunea a fost una extrem de puternică.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, atât șoferul vinovat cât şi pasagerul de pe scaunul din dreapta, au fost răniţi şi transportaţi la spital. Din păcate, în ciuda eforturilor doctorilor unității, pasagerul a murit. E vorba de un bărbat de 49 de ani.

”Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna Vălișoara, în timp ce conducea un autoturism pe DC 166 C, pe raza comunei Vălișoara, a pătruns în DN 76 fără să acorde prioritate de trecere. El a fost acroșat de autotrenul condus de un bărbat de 30 de ani, din judeţul Argeș, care circula pe DN76, din direcția Deva – Oradea.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului rutier, conducătorul auto de 55 de ani şi un pasager în autoturismul condus de acesta, un bărbat de 49 de ani, din comuna Luncoiu de Jos, au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Deva unde, din păcate, pasagerul a decedat”, transmite IPJ Hunedoara, conform sursadevest.ro.

Ce alcoolemie avea șoferul vinovat de accident

În urma acestui accident grav, ambii șoferi implicați au fost testaţi cu etilotestul. Rezultatele au arătat că cel care a provocat accidentul era băut. Acesta avea o alcoolemie de 0,12 mg/l. alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

În urma acestui accident de luni dimineață, polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Zeci de minute, traficul pe DN 76, județul Hunedoara, a fost blocat.

ADVERTISEMENT