News

Alegeri locale parţiale 2021. O femeie din Ilfov este cercetată după ce ar fi oferit bani alegătorilor. Update

La alegerile locale parțiale din 2021 se vor vota 35 de primari și un Consiliu Local.
27.06.2021 | 19:28
Alegeri locale partiale 2021 O femeie din Ilfov este cercetata dupa ce ar fi oferit bani alegatorilor Update
ADVERTISEMENT
27-06-2021
16:28

Dosar penal pentru coruperea alegătorilor

O femeie de 34 de ani s-a trezit cu dosar penal pentru coruperea alegătorilor. Aceasta ar fi oferit bani într-un magazin din apropierea unei secții de votare.

Incidentul s-a petrecut în satul Piteasca. Potrivit IPJ Ilfov, polițiștii din Voluntari au fost sesizați duminică de un bărbat cu privire la faptul că la un magazin din zona secției de votare a satului se oferă sume de bani, informează Mediafax.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat o femeie, în vârstă de 34 de ani. Aceasta avea calitatea de administrator.

„Pentru clarificarea mai multor aspecte au fost chemate în sprijin efective de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul de Investigații Criminale Ilfov, care au efectuat verificări specifice, context în care au fost luate măsuri legale și pe această linie”, a mai transmis IPJ Ilfov.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal în care se fac cercetări pentru coruperea alegătorilor.

27-06-2021
12:24

Mai multe persoane din Ilfov au primit amenzi, iar o femeie din Dolj s-a ales cu dosar penal

Incidente la o secție de votare din Voluntari. A fost nevoie de intervenția polițiștilor după ce a început un conflict între mai multe persoane.

Scenele s-au petrecut lângă secţia de votare din satul Şindriliţa, judeţul Ilfov. La faţa locului s-au deplasat poliţişti, dar şi efective SAS însoţite de o echipă canină.

În urma verificărilor au fost identificate nouă persoane cu vârste cuprinse între 25-40 de ani. Acestea au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 9.000 lei, au transmis reprezentanții IPJ Ilfov, conform Libertatea.

O femeie în vârstă de 33 de ani din Dolj s-a ales cu dosar penal

Femeie se pare că a mințit în momentul în care a cerut urna mobilă pentru 72 de persoane care nu se puteau deplasa.

Incidentul a fost semnalat, sâmbătă seara, de către reprezentanții secției de votare din comuna doljeană Catane. 

„Cererile erau însoțite de copii ale unor documente de identitate şi adeverințele medicale eliberate de către medicii de familie.

Printre cererile respective s-ar fi aflat mai multe cereri ale unor persoane de pe raza comunei Catane, care în adeverinţele medicale eliberate de către medicii de familie ar figura ca netransportabile, însă s-ar putea deplasa”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Dolj, potrivit GDS.

Pe numele femeii a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals.

27-06-2021
09:28

Incidente la alegerile locale parțiale. Doi bărbați și-au fotografiat buletinul de vot

Doi bărbați au fost amendați după ce și-au fotografiat buletinul de vot în timpul alegerilor locale de duminică. 

Potrivit IPJ Ilfov, polițiștii din Bragadiru s-au sesizat cu privire la faptul că, la secția de votare nr. 2 din localitate, un bărbat în vârstă de 53 de ani și-a fotografiat buletinul de vot, cu telefonul mobil, în interiorul cabinei de vot. Acesta a fost amendat de polițiști cu suma de cu 1.000 de lei, conform Jurnalul.ro.

Un alt incident similar a avut loc în orașul Tg.Bujor din județul Galați. Președintele unei secții de votare a anunțat jandarmul care asigură paza cu privire la faptul că un alegător și-ar fi fotografiat buletinul de vot.

Persoana și-a explicat gestul, precizând că a dorit să aibă amintire din secția de votare. Bărbatul are vârsta de 70 de ani și s-a ales cu o amendă de 600 lei.

Alegerile locale parțiale. Au fost probleme și în județul Dolj

Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ au fost sesizați prin apel 112 de faptul că în fața unei secții de votare din comuna Terpeziţa, sat Lazu, se află persoane care ar putea influenţa procesul de votare.

S-a dovedit a fi o alarmă falsă, iar bărbatul care a sunat la 112 a fost amendat.

„Poliţiştii prezenţi la faţa locului nu au identificat grupuri de persoane, stabilind faptul că în apropierea secţiei de votare se aflau doar persoane care locuiau în vecinătatea secţiei, care nu au legătură cu procesul de votare și nu influențau în niciun fel procesul electoral.

Totodată, apelantul a fost contactat telefonic de poliţişti, precizând că a efectuat apelul în scop preventiv. Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional conform OUG 34/2008”, a anunțat IPJ Dolj.

Duminică, 27 iunie, au loc alegeri locale parțiale. La ora 7:00 s-au deschis secțiile de votare. Se vor alege 35 de primari și un Consiliu Local.

Alegătorii își pot exercita dreptul de vot în intervalul orar 7:00 – 21:00. Potrivit legislației în vigoare vor putea vota și cei care dețin un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021.

ADVERTISEMENT

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) că au fost deschise toate cele 176 de birouri electorale ale secțiilor de votare în vederea desfășurării alegerilor locale parțiale din 2021.

În ce localități au loc alegeri locale parţiale? Se vor vota 35 de primari și un consiliu local

În 36 de localităţi, din 23 de judeţe, duminică au loc alegeri locale parţiale pentru primari şi un consiliu local.

ADVERTISEMENT

Circumscripţiile electorale în care se organizează alegeri locale pentru primari:

Alba – comunele Ciuruleasa şi Meteş
Arad – comuna Zăbrani
Argeş – comunele Aninoasa şi Rociu
Bacău – comuna Tamaşi
Braşov – comuna Şinca Nouă
Brăila – comuna Viziru
Caraş-Severin – oraşul Bocşa
Călăraşi – comunele Cuza Vodă şi Frumuşani
Covasna – comuna Ozun
Dâmboviţa – comuna Braniştea
Dolj – oraşul Filiaşi şi comunele Cătane, Sadova, Terpeziţa şi Ostroveni
Galaţi – oraşul Târgu Bujor
Gorj – comuna Bumbeşti-Piţic
Hunedoara – comunele Burjuc, Romos şi Sarmizegetusa
Ialomiţa – comunele Gura Ialomiţei şi Ion Roată
Ilfov – oraşul Bragadiru şi comuna Găneasa
Mehedinţi – comuna Obârşia de Câmp
Olt – comuna Deveselu
Prahova – comuna Şotrile
Sălaj – oraşul Şimleu Silvaniei
Suceava – oraşul Vicovul de Sus
Timiş – comuna Voiteg
Vâlcea – comunele Scundu şi Slătioara

În comuna Cojasca din judeţul Dâmboviţa au loc alegeri locale parţiale pentru Consiliul Local.

Alegeri locale parţiale. Situație inedită la Deveselu

În această localitate luptă pentru scaunul de primar fiul primarului ales care decedase înainte de alegeri. Deși tatăl său era social-democrat, copilul va candida din partea PNL, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Autoritățile îi îndeamnă pe alegătorii care vin la urne să respecte măsurile de distanțare fizică și regulile de protecție sanitară pe tot parcursul derulării procesului electoral.

Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona secţiilor de vot, duminică vor fi mobilizați peste 1.000 de angajaţi ai MAI.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe alegeri vor avea loc în județul Dolj. Aici se va vota în oraşul Filiaşi şi în comunele Cătane, Sadova, Terpeziţa şi Ostroveni.

ADVERTISEMENT