News

Alertă alimentară la Mega Image. Produs, retras pentru că ar conține “urme de corp străin”

Este alertă alimentară la Mega Image, după ce un produs aflat pe rafturi recent a fost retras cu mențiunea că ar conține “urme de corp străin”.
19.06.2023 | 22:02
Alerta alimentara la Mega Image Produs retras pentru ca ar contine urme de corp strain
Alertă alimentară la Mega Image. O cremă cremă tartinabilă cu spanac, retrasă pentru că ar conține “urme de corp străin”. Sursa foto: economedia.ro
ADVERTISEMENT

Alertă alimentară la Mega Image. Un sortiment de cremă tartinabilă cu spanac a fost retras de la vânzare. Reprezentanții lanțului de magazine spun că acesta ”poate prezenta urme de corp străin”. Sfaturi pentru consumatori.

Alertă alimentară la Mega Image. O cremă cremă tartinabilă cu spanac, retrasă pentru că ar conține “urme de corp străin”

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis un comunicat în legătură cu o nouă alertă alimentară. Instituția anunță că un tip de produs cumpărat destul de frecvent de cetățeni are mari probleme în ceea ce privește consistența. Acesta se găsește pe rafturile unui important retailer.

ADVERTISEMENT

E vorba de o cremă tartinabilă cu spanac. Aceasta a fost retrasă de la vânzare din magazinele Mega Image întrucât ”poate prezenta urme de corp străin”. Clienții care l-au cumpărat sunt sfătuiţi să nu consume produsele din loturile retrase.

De pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor aflăm și marca produsului. Astfel, Mega Image a retras de la vânzare produsul ECO Cremă tartinabilă vegan cu spanac, loturile 2402003D, L2403058C, 405093FG cu datele de expirare: 3 februarie 2024, 27 martie 2024 şi 3 mai 2024.

ADVERTISEMENT
Mega Image alertă alimentară cremă spanac 2
Mega Image alertă alimentară cremă spanac. Sursa foto: ansvsa.ro

Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, produsul poate prezenta urme de corp străin. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, a precizat instituția de stat.

În urma acestei probleme, consumatorii sunt sfătuiţi să nu consume produsele din aceste loturi şi să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul, împreună cu bonul fiscal. Românii care au cumpărat această cremă sunt rugaţi să returneze produsul până la 30 iunie.

ADVERTISEMENT

O alertă alimentară și la Selgros

În urmă cu o zi, tot ANSVSA a informat în legătură cu o altă alertă alimentară. Selgros a anunțat retragerea produselor Mexicorn și Snack Mix de pe rafturi. Producătorul, Mogyi Romania, a oferit detalii în acest sens. Iată comunicatul:

”Mogyi Romania recheamă următoarele produse, în perioada 07.06.2023 – 21.06.2023, în urma identificării unei contaminări cu aflatoxina:

ADVERTISEMENT
  • Mexicorn cu sare 70g 240110
  • Mexicorn cu chilli 70g 231110
  • Mexicorn cu chilli 70g 231221
  • Mexicorn cu chilli 70g 240111
  • Snack Mix Bere 80g 240120.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, societatea Mogyi Romania a reacționat fără întârziere și a dispus scoaterea produsului de la livrare imediat ce a fost informată asupra procedurii demarate de furnizor”.

Compania mai anunță că produsul poate fi returnat către locațiile din care a fost achiziționat, și va fi fie înlocuit fie se va restitui suma aferentă achiziției, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Netflix pregătește lovitura verii. Celebrul actor revineVideo
Netflix pregătește lovitura verii. Celebrul actor revineVideo
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării