Life

Alertă alimentară la un cunoscut lanț de magazine din România. Produsul a fost retras din toate locațiile

O nouă alertă alimentară în România, la un cunoscut lanț de magazine. Autoritățile au retras produsul respectiv din toate locațiile.
24.08.2023 | 23:44
Alerta alimentara la un cunoscut lant de magazine din Romania Produsul a fost retras din toate locatiile
O nouă alertă alimentară în România. Sursa foto: Freepik/topntp26
ADVERTISEMENT

Autoritățile au emis o alertă alimentară în România, la un cunoscut lanț de magazine. Produsul a fost retras deoarece conține o substanță toxică pentru organism.

Alertă alimentară la un cunoscut lanț de magazine din România. Ce produs a fost retras

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a emis, pe 23 august, un comunicat prin care a informat că un produs vândut și distribuit de magazinele Dm a fost scos de pe piață din cauza unor nereguli.

ADVERTISEMENT

Cei care au cumpărat produsul respectiv sunt rugați să nu îl consume și să-l înapoieze la magazin. Produsul este destinat bebelușilor care au peste 8 luni, prezentat ca fiind bio.

Este vorba despre rondelele cu orez și zmeură, a căror dată limită de consum este 04.06.2024, lotul NL 157. Doar produsele care fac parte din acest lot sunt vizate.

ADVERTISEMENT

“Stimați clienți, dm‐drogerie markt recheamă preventiv articolul ‘dmBio rondele de orez cu zmeură 8luni+ ECO 35g’. Articolul a fost retras de la vânzare.

Sunt afectate doar articolele cu data limită de consum (MHD) 04.06.2024, lotul NL 157. Aceste informații pot fi găsite cu ușurință pe partea din spate a ambalajului”, se arată în comunicatul ANSVSA.

ADVERTISEMENT

Articolele individuale, cu termenul de valabilitate menționat anterior, pot avea un conținut ridicat de aflatoxine. Din acest motiv, produsele din lotul vizat au fost retrase.

Aflatoxinele reprezintă produse metabolice, provenite din diverse tipuri de ciuperci de mucegai, dat pot fi dăunătoare dacă sunt consumate pe termen lung.

ADVERTISEMENT

Astfel, clienții care l-au achiziționat sunt rugați să-l returneze nedeschis sau deja deschis în magazinele Dm, până pe 15 septembrie 2023. Nu contează dacă cei care au cumpărat produsul mai au sau nu bonul fiscal, deoarece își vor primi oricum banii înapoi.

La casele de marcat ale locațiilor lanțului de magazine german se află un anunț despre produsul cu pricina. Reprezentanții brandului și-au cerut scuze pentru această situație.

“Calitatea și siguranța produselor noastre reprezintă cea mai mare prioritate a noastră. Regretăm incidentul și ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate”, au transmis aceștia.

ADVERTISEMENT