News

Alerta cu bombă de la Termocentrala Rovinari a fost falsă. Apelantul, identificat de poliție. Update

A fost alertă cu bombă la Termocentrala Rovinari. Angajații Serviciului Român de Informații (SRI) și Poliția Română fac verificări la fața locului.
27.10.2023 | 20:02
Alerta cu bomba de la Termocentrala Rovinari a fost falsa Apelantul identificat de politie Update
Alertă cu bombă la Termocentrala Rovinari. Sursa foto: antena3.ro
ADVERTISEMENT
27-10-2023
17:08

Alerta cu bombă de la Termocentrala Rovinari, una falsă. Anunțul autorităților

ISU Gorj informează că un individ a alertat autoritățile și a anunțat că ar fi o bombă amplasată la Termocentrala Rovinari. Alarma s-a dovedit a fi una falsă.

Apelantul a fost identificat ulterior de către colegii de la politie, urmând să fie aplicate măsurile legale”, a transmis ISU Gorj la doar câteva minute după apelul la 112.

 

O alertă cu bombă a fost dată, vineri seara, la Termocentrala Rovinari. Un apel primit la Serviciul Unic de Urgență 112 anunța că la această locație a fost amplasat un dispozitiv exploziv.

Alertă cu bombă la Termocentrala Rovinari

În acest moment, Serviciul Român de Informații (SRI), Poliția Română și pompierii au ajuns în zonă și fac verificări. Din datele Antena 3, se pare că persoana care a lansat amenințarea, un bărbat, se afla într-o stare euforică în momentul apelului.

ADVERTISEMENT

În foarte scurt timp, cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj au emis un comunicat în care precizează că apelantul a fost identificat, iar faţă de acesta autorităţile judiciare vor dispune măsurile legale.

La data de 27 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au fost sesizaţi cu privire la o alertă cu bombă, în incinta Termocentralei Rovinari. A fost identificat apelantul, care se afla în stare de ebrietate. Poliţiştii efectuează verificări, urmând a fi dispuse măsurile legale”, a transmis și IPJ Gorj.

ADVERTISEMENT

Mai multe alerte cu bombă în ultimele zile în Europa

În ultimele zile, în special în contextul creșterii tensiunilor din Orientul Mijlociu, mai multe state din Europa au anunțat alerte cu bombă. Doar joi, 26 octombrie, cinci aeroporturi regionale din Franța au fost vizate de alerte cu bombă.

Dintre ele, patru au fost evacuate. Cele cinci aeroporturi vizate au fost Bordeaux, Basel-Mulhouse, Tarbes, Pau și Biarritz. În ciuda acestor perturbări, traficul aerian nu a fost modificat, potrivit Direcției Generale a Aviației Civile Franceze (DGAC).

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, aproape 70 de alerte false cu bombă au vizat aeroporturile franceze, trimise aproape întotdeauna de la aceeași adresă de e-mail din Elveția, a spus ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune.

Vineri, în apropiere de România, a fost consemnată altă alertă cu bombă. La orele dimineții, Universitatea Naţională ”Iuri Fedkovici” din Cernăuţi (Ucraina) a fost evacuată.

ADVERTISEMENT

Toată lumea, profesori şi studenţi, dar şi turişti, a fost evacuată din clădirile universităţii. La ora la care s-a dat alarma, în universitate aveau loc cursuri, conferinţe şi circuite turistice”, a spus un angajat al universităţii, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze