News

Alertă dată de salvamoniști din cauza viperelor, în Argeș. Numărul lor crește alarmant

10.05.2021 | 10:04
Alerta data de salvamonisti din cauza viperelor in Arges Numarul lor creste alarmant
ADVERTISEMENT

Salvamontiștii din județul Argeș au transmis un semnal de alarmă din cauza viperelor, numărul acestora fiind în creștere față de anii trecuți. Salvatorii au transmis cum trebuie să se comporte turiștii pentru a evita pericolele.

Semnal de alarmă din cauza viperelor, în județul Argeș

Salvamontiștii din Argeș au transmis un avertisment, după ce au observat mai multe vipere la altitudini joase și au realizat că pericolul pentru turiști este unul mare.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, salvamontiștii le transmit oamenilor să nu plece de acasă pe munte fără pantaloni lungi sau bocanci, pentru că riscul este foarte mare. Motivul pentru care au apărut viperele este antotimpul, fiind primăvară, momentul în care acestea încep sezonul de împerechere.

Numărul șerpilor observați până acum este unul mult mai mare decât în anii trecuți și alarmant este și faptul că viperele au fost observate în unele locuri în care până acum nu mai fuseseră văzute, relatează Observator.

ADVERTISEMENT

Totodată, salvamontiștii din județul Argeș le recomandă drumeților să fie foarte atenți pe unde calcă pentru că viperele sunt greu de reperat din cauza culorii lor.

Care sunt semnele unei mușcături de viperă. Ce trebuie să faci

În orice caz, ar trebui să știm și care sunt semnele unei mușcături de viperă, pentru că este posibil să nu o simțim, În primul rând, dacă suntem mușcați trebuie neapărat să mergem la spital, fiindcă situația se poate agrava foarte ușor.

ADVERTISEMENT

Dacă simțiți durere acută, zona afectate se umflă, senzație de vomă și tulburări de vedere ar trebui să știți că ați fost mușcat de viperă și trebuie să mergeți să vizitați un specialist.

Mai poți simți și dureri musculare, scăderea tensiunii sau tahicardie, dar și apriția furnicăturilor. Trebuie să suni imediat la numărul de urgență 112 în cazul unei mușcături.

ADVERTISEMENT

Până la sosirea salvatorilor, trebuie să elimini orice obiect ar putea afecta circulația fluxului sanguin, de la brățări și inele, până la curele și bocani. Ce nu trebuie să faci în niciun caz este să dezinfectezi rana cu alcool, pentru că va crește toxicitatea veninului.

Cele mai întâlnite specii din țara noastră sunt vipera berus și vipera cu corn, ambele fiind protejate de lege. Ele sunt considerate a fi animale folositoare pentru că se hrănesc cu rozătoare și împiedică răspândirea peste limită a acestora.

ADVERTISEMENT