News

Alertă de securitate la Casa Albă. O maşină a intrat în coloana oficială a preşedintelui Biden

Incident de securitate în Delaware, în faţa sediului de campanie al lui Joe Biden. Unul dintre jeepurile din coloana oficială a fost izbit de o altă maşină.
18.12.2023 | 11:43
Alerta de securitate la Casa Alba O masina a intrat in coloana oficiala a presedintelui Biden
Una dintre maşinile din convoiul lui Joe Biden a fost implicată într-un accident Foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Președintele american Joe Biden a fost preluat duminică seara de agenții Serviciului Secret după ce o mașină s-a izbit de un jeep care făcea parte din convoiul său.

Accidentul s-a petrecut la 40 de metri de preşedintele Joe Biden

Președintele SUA și prima doamnă, Jill Biden, tocmai părăseau sediul de campanie din Wilmington (Delaware), duminică, în jurul orei 20 (ora 3, luni dimineaţa, în România), când a avut loc coliziunea.

ADVERTISEMENT

În imagini, după ce a fost dat jos din maşină, se poate vedea cum Joe Biden se opreşte puţin și priveşte surprins în direcția accidentului. Atât el, cât și prima doamnă au scăpat nevătămaţi din acest incident.

Presa americană relatează că o mașină cu plăcuțe de Delaware s-a izbit de un jeep negru al Serviciului Secret. Vehiculul din convoiul prezidenţial se afla la o intersecţie din apropierea sediului de campanie, la aproximativ 40 de metri de Biden.

ADVERTISEMENT

Imediat agenţii au interceptat berlina înmatriculată în Delaware şi au îndreptat armele spre şofer. Se pare că acesta a încercat să intre cu vehiculul în intersecția închisă, înainte ca personalul Serviciului Secret să treacă la acțiune și să înconjare vehiculul cu armele îndreptate spre conducătorul auto. Numele șoferului nu a fost făcut public.

Personalul de securitate l-a urcat imediat pe Joe Biden într-un vehicul care îl aştepta şi l-a condus departe de centrul oraşului Wilmington. “Președintele şi prima doamnă sunt bine”, a transmis ulterior un oficial al Casei Albe.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în momentul în care s-a auzit bubuitura cauzată de coliziune reporterii tocmai îi puseseră o întrebare lui Biden legată de numărul scăzut de voturi pe care acesta l-ar obţine în alegeri. Reporterii şi cuplul prezidenţial erau adunaţi pe trotuarul din faţa birourilor de campanie.

Preşedintele nu a mai apucat să răspundă, iar jurnaliştii au fost strânşi în grabă de personalul de securitate, pentru a se alătura convoiului care a părăsit scena incidentului.

ADVERTISEMENT

“Sunt pe cale să fie evacuaţi, trebuie să plecaţi”, le-a declarat reporterilor un membru al personalului Casei Albe. în timp ce agenţii de securitate securizau zona. În ceea ce-l priveşte pe Biden, acesta a ajuns în siguranţă la domiciliul său.

ADVERTISEMENT
Tags: