News

Fiul lui Joe Biden, pus din nou sub acuzare pentru evaziune fiscală. Riscă 17 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, riscă 17 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat într-un nou dosar deschis pe numele său.
08.12.2023 | 11:31
Fiul lui Joe Biden pus din nou sub acuzare pentru evaziune fiscala Risca 17 ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat
Hunter Biden a avut în ultimii ani un stil de viaţă extravagant Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fiul președintelui american Joe Biden, Hunter Biden, se confruntă cu noi acuzații penale pentru că nu a plătit taxe de cel puțin 1,4 milioane de dolari, într-un moment în care cheltuia milioane pentru un stil de viață exorbitant. Acesta este al doilea dosar penal deschis pe numele său.

Hunter Biden e acuzat că nu a plătit taxe în valoare de 1,7 milioane dolari

Potrivit rechizitoriului depus la Tribunalul Districtual din California Centrală, Hunter Biden este acuzat de nouă infracțiuni legate de taxe. Acuzaţiile împotriva sa se referă, printre altele, la nedepunerea declaraţiilor fiscale şi plata impozitelor, dar şi la falsificarea declaraţiilor fiscale.

ADVERTISEMENT

Departamentul de Justiție a declarat că ancheta este în desfășurare, iar dacă va fi găsit vinovat de acuzații, riscă până la 17 ani de închisoare. El este acuzat că nu a plătit cel puțin 1,4 milioane de dolari în taxe federale din 2016 până în 2019, în timp ce a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viață extravagant.

Rechizitoriul de joi susține că Hunter Biden “a făcut bani frumoși” în timp ce lucra în consiliile de administrație ale unui conglomerat industrial ucrainean și al unui fond de capital privat chinez. Dar pe măsură ce veniturile lui au crescut, au crescut și cheltuielile. Numai în 2018, potrivit rechizitoriului, a cheltuit mai mult de 1,8 milioane de dolari, dar nu a chletuit nimic pentru plata impozitelor.

ADVERTISEMENT

Se menționează că, printre altele, a cheltuit bani pe droguri, dame de companie, hoteluri de lux, mașini și haine, scrie Sky News, și a alocat peste 70.000 de dolari pentru a-şi trata dependenţa.

Astfel, numai în anul 2018 Hunter Biden a cheltuit peste 1,8 milioane de dolari, inclusiv sute de mii de dolari în retrageri de numerar, aproximativ 383.000 de dolari în plăţi către femei şi 151.000 de dolari pentru îmbrăcăminte. S-a cazat la diverse hoteluri de lux şi ar fi cheltuit 10.000 de dolari “pentru a-şi cumpăra statutul de membru într-un club sexual”.

ADVERTISEMENT

În plus, adesea el şi-a înregistrat cheltuielile personale drept cheltuieli de afaceri, cum ar fi închirierea unui Lamborghini pe care l-a condus când s-a mutat pentru prima dată în California, în aprilie 2018, până când Porsche-ul său a ajuns pe Coasta de Vest.

Hunter Biden s-a confruntat cu acuzații de evaziune fiscală și în luna octombrie, când a pledat nevinovat în faţa unei instanță din Delaware, pentru acuzația că a mințit cu privire la consumul de droguri atunci când și-a cumpărat o armă.

ADVERTISEMENT

Abbe Lowell, avocatul lui Hunter Biden, a răspuns noilor acuzaţii declarând că “dacă numele de familie al lui Hunter ar fi fost altul decât Biden, acuzaţiile din Delaware şi acum din California, nu ar fi fost fost formulate”.

ADVERTISEMENT