News

Alertă de securitate la Palatul Parlamentului. Bărbat prins de jandarmi după ce a încercat să sară gardul clădirii

Un tânăr din Galați a fost prins încercând să intre în Palatul Parlamentului, după ce a sărit gardul. De ce a recurs la acest gest
01.03.2024 | 13:04
Alerta de securitate la Palatul Parlamentului Barbat prins de jandarmi dupa ce a incercat sa sara gardul cladirii
Incident la Parlament. Un tânăr a încercat să intre neregulamentar în clădire, dar a fost prins de jandarmi. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un individ în vârstă de 25 de ani a sărit peste gardul Palatului Parlamentului și a fost capturat de jandarmi. Bărbatul ar fi vrut să viziteze clădirea, dar printr-o metodă inedită.

Bărbat prins în timp ce sărea gardul Parlamentului

Acesta sosise în București cu aproximativ 2-3 zile în urmă și intenționa să viziteze Palatul Parlamentului. Deși nu a oferit o explicație polițiștilor de ce nu a ales intrarea normală, care implică și un filtru de securitate, individul a fost oprit și imobilizat de jandarmi, moment în care a afirmat că este un turist venit din Galați și dorește să exploreze Palatul Parlamentului.

ADVERTISEMENT

În timpul percheziției, jandarmii nu au descoperit nicio armă sau obiect periculos asupra individului. De asemenea, pentru comportamentul său, individul a fost sancționat cu o amendă de 500 de lei.

Incident similar în urmă cu trei ani

Cu trei ani în urmă, în decembrie 2021, un cetățean irlandez a reușit să intre ilegal în Palatul Parlamentului în timpul nopții și să rămână acolo timp de mai multe minute.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut după sărbătorile de Crăciun. Bărbatul a spart un geam și a fost găsit dormind pe holurile Senatului. În momentul confruntării cu autoritățile, individul a pretins că a confundat clădirea cu hotelul unde era cazat și acesta a fost motivul pentru care a decis să doarmă acolo.

Acesta a reușit să se apropie de o cameră păzită de Serviciul de Protecție și Pază, în care sunt depozitate armele forțelor de ordine care păzesc Parlamentul.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor, individul consumase alcool și droguri în acea seară. După reținerea sa, a fost supus unui test de droguri, care a indicat prezența cocainei în organismul său.

O vizitatoare a încercat anul trecut să intre cu patru gloanțe în Parlament

Femeia care a încercat să intre în Parlament anul trecut cu gloanțe asupra sa era o colaboratoare a partidului AUR. Aceasta s-a ales cu un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Uletrior, unul dintre colegii acesteia a iețti în spațiul public spunând gloanțele erau niște suveniruri.

ADVERTISEMENT

„La data de 10 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, la punctul de acces într-o instituție publică din Sectorul 5, ar fi fost identificată o persoană care ar avea asupra sa elemente ce par a fi muniție.

Persoana a fost condusă la sediul secției în vederea continuării verificărilor. Cercetările sunt continuate de către Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5”, a transmis Poliția Capitalei anul trecut la momentu producerii incidentului.

 

ADVERTISEMENT