News

Alertă cu bombă la două instanțe din Constanța: 400 de persoane au fost evacuate. Amenințarea s-a dovedit falsă. Update

Amenințare falsă cu bombă, marți dimineață, la Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia. Un bărbat a sunat la 112 și a avertizat că s-ar putea întâmpla o nenorocire.
23.11.2021 | 11:37
Alerta cu bomba la doua instante din Constanta 400 de persoane au fost evacuate Amenintarea sa dovedit falsa Update
ADVERTISEMENT
23-11-2021
09:37

Amenințarea cu bombă a fost una falsă

După cercetări amănunțite la fața locului oamenii legii au constatat că alerta cu bombă de la cele două instanțe de judecată din Constanța este una falsă.

Echipajele de intervenție au început să părăsească zona, iar persoanele evacuate se reîntorc în clădiri pentru a-și relua activitatea, transmite Antena 3.

Apelul a fost dat în jurul orei 9:00, potrivit Antena 3. 400 de persoane au fost evacuate din ambele clădiri, iar mai multe echipaje de salvare s-au deplasat în zonă și anchetează totul.

”Astăzi, în jurul orei 9 s-a primit un apel 112, de la un bărbat, care a solicitat să se elibereze Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia, întrucât se va întâmpla o nenorocire.

ADVERTISEMENT

Polițiștii, jandarmii și pompierii constănțeni sunt la fața locului, iar la acest moment se evacuează persoanele din cele 2 instituții. Vom reveni cu informații”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța, citați de presa locală, Ziua de Constanța.

După cum putem vedea în imagini, zona a fost împânzită de polițiști, jandarmi și pompieri, iar oamenii nu sunt lăsați să se apropie de loc.

ADVERTISEMENT

În această vară și Curtea de Apel București a fost amenințată cu bombă

În luna iunie, Curtea de Apel București a fost amenințată, de asemenea, cu bombă. Ca și în cazul instanțelor de judecată din Constanța și această clădire a fost evacuată, echipaje de pirotehniști deplasându-se la locul sesizării alertei.

După mai multe ore de investigare, amenințarea s-a dovedit a fi una falsă.

”Astăzi, în jurul orei 12,30, prin apel 112, o persoană a anunţat că în clădirea Curţii de Apel Bucureşti este un dispozitiv exploziv. Poliţiştii acţionează conform competenţelor”, a transmis atunci Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

ADVERTISEMENT

Apelurile false la 112 se pedepsesc

De asemenea, reamintim că se pot da amenzi pentru cei care sună la 112 pentru a alerta o situație fictivă. Amenzile pot ajunge până la 5.000 de lei, iar persoana din spatele apelului va putea fi identificată automat prin coordonatele GPS.

În anul 2019 s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Prin aceasta sunt interzice şi vânzarea cartelelor preplătite fără actul de identitate.

ADVERTISEMENT

”Implementarea va dura până în februarie. Trebuie alocaţi nişte bani către STS pentru servere. Dar nu e un sistem perfect.

Dacă eşti într-un beci nu merge şi telefonul trebuie să fie smartphone”, spunea Raed Arafat în calitate de secretar de stat al MAI.

”Vom majora cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele de intervenție în situații de urgență, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei”, anunța la acea vreme Viorica Dăncilă, în calitate de premier al României.

Revenim cu detalii cu privire la amenințarea cu bombă de față.

ADVERTISEMENT