News

Marcel Ciolacu, prima reacție după declarația controversată de la Timișoara: ”Văd ca s-a interpretat o glumă”

Premierul spune că declarația sa despre moldoveni a fost o glumă și că nu a avut intenția de a jigni pe cineva, mai ales că mama sa este din Tecuci.
26.04.2024 | 20:03
Marcel Ciolacu prima reactie dupa declaratia controversata de la Timisoara Vad ca sa interpretat o gluma
Marcel Ciolacu, scuze pentru declarația despre moldoveni Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a stârnit un val de critici cu declarația sa „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”, inclusiv apeluri la demisie.

Marcel Ciolacu, prima reacție după declarația controversată de la Timișoara

Premierul a încercat să domolească spiritele cu un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, în care spune că nu a vrut să îi jignească pe moldoveni, că mama lui este din Tecuci și că îi iubește pe toți românii la fel.

ADVERTISEMENT

În mesajul său, șeful PSD a strecurat însă și un atac la PNL, criticând candidații liberalilor la Primăria (Mihai Chirica) și Consiliul Județean Iași (Costel Alexe).

„Înainte de orice sunt român. Îmi iubesc țara și cred în Dumnezeu. Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine sa jignesc pe cineva.

ADVERTISEMENT

Văd ca s-a interpretat o glumă pe care am făcut-o în Timișoara și unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit.

Respectul pentru Moldova se vede în proiectele mari de infrastructură pe care le facem aici în ultimii ani, tocmai pentru a recupera decalajele față de celelalte regiuni ale țării.

ADVERTISEMENT

Jignirea adevărată este când propui candidați precum un hoț de tablă și un primar penal dintr-un grup infracțional organizat și te aștepți ca oamenii să îi voteze.

PS: mereu am simțit multă căldură atunci când am fost în Moldova. Și voi reveni de fiecare dată cu același respect și prețuire”, a scris Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Alexandru Muraru (PNL): ”Să disprețuiești moldovenii e clar un semn de slab instinct politic”

Unul dintre vicepreședinții PNL, deputatul de Iași Alexandru Muraru, l-a criticat pe premierul Marcel Ciolacu, după ce acesta a spus că „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”.

„Nu mă așteptam la domnul prim-ministru Ciolacu să ne predea lecții de geografie și nici de bune maniere, dar să disprețuiești moldovenii e clar un semn de slab instinct politic.

A reveni asupra declarației, ar fi un semn că domnia sa și-a propus să mai și învețe, nu doar să dea lecții”, a scris pe Facebook Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi.

Tot vineri, Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) i-a cerut explicaţii premierului Marcel Ciolacu, solicitându-i chiar demisiapentru declarația făcută la Timișoara.

ADVERTISEMENT