News

Alertă în magazinele Lidl. Un produs adorat de români, retras de urgență de la raft. Ce s-ar fi descoperit în el

Alertă în magazinele Lidl. Un produs adorat de români și achiziționat destul de des a fost retras de urgență de la raft.
03.04.2024 | 21:26
Alerta in magazinele Lidl Un produs adorat de romani retras de urgenta de la raft Ce sar fi descoperit in el
Alertă în magazinele Lidl. Un produs adorat de români, retras de urgență de la raft. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alertă alimentară în magazinele Lidl din România. Un produs care de altfel este unul dintre preferatele românilor a fost retras de urgență de la raft. Ce s-ar fi descoperit în el și de ce s-a luat această măsură drastică?

Alertă în magazinele Lidl

Lidl este unul dintre retailerii preferați ai românilor. Magazinele se găsesc ușor, mai în orice oraș și de asemenea, cele mai multe produse au prețuri cât se poate de accesibile. Totodată, cei care merg aici găsesc cam tot ceea ce au nevoie, într-un singur loc.

ADVERTISEMENT

De această dată însă, se pare că Lidl are probleme. Și nu ar fi prima oară când se întâmplă așa ceva de la începutul anului. A fost emisă o alertă în magazinele Lidl, având în vedere descoperirea făcută.

ANSVSA anunță retragerea de la raft a produsului ”Nuggets cu pui”. Sursa citată scrie că ”nu se poate exclude prezența bacteriei salmonella” în acest produs. Drept urmare, a fost nevoie de măsuri.

ADVERTISEMENT

Este vizat lotul care are termenul de valabilitate 06.02.2025, mai arată ANSVSA. De asemenea, vorbim despre produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500 g”, care poate fi returnat și acum.

”Producătorul GEKA recheamă preventiv produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 06.02.2025, din lotul cu numărul ED06.02.2024 049502204849, cu suspiciune de prezenţă Salmonella”, este anunţul postat pe sitrte-ul ANSVSA.

ADVERTISEMENT

Ce s-a descoperit în acest produs

De ce e alertă în magazinele Lidl și cât de periculos poate fi acest produs? În documentul menționat anterior este subliniat faptul că există posibilitatea ca bacteria salmonella să fie prezentă în produs.

Această bacterie poate declanșa boli gastrointestinale severe. Tocmai din acest motiv, clienții nu trebuie să consume produsul, ci să îl returneze de urgență în cazul în care au apucat să îl achiziționeze deja.

ADVERTISEMENT

”Salmonella poate declanşa boli gastrointestinale severe. La anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave.

Prin urmare, clienţii nu trebuie să consume sub nicio formă produsul care face obiectul acestei rechemări. Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, producătorul GEKA şi Lidl România au reacţionat fără întârziere şi au retras acest produs de la vânzare”, se mai arată în documentul citat.

Menționăm faptul că toți clienții Lidl pot returna produsul în magazine fără a fi nevoie de bonul fiscal. De asemenea, amintim că un lot din același produs a mai fost rechemat de Lidl în data de 15 martie, din cauza unei probleme similare.

ADVERTISEMENT