News

Lidl retrage de pe raft un produs ”posibil” contaminat cu Salmonella. Avertismentul ANSVSA pentru consumatorii din România

O nouă zi cu probleme pentru Lidl, care a fost nevoit să retragă de pe rafturi un produs care ar fi posibil contaminat cu Salmonella, lucru confirmat de ANSVSA.
15.03.2024 | 17:03
Lidl retrage de pe raft un produs posibil contaminat cu Salmonella Avertismentul ANSVSA pentru consumatorii din Romania
Lidl retrage de pe raft un produs ”posibil” contaminat cu Salmonella. Avertismentul ANSVSA pentru consumatorii din România
ADVERTISEMENT

Așadar, Direcția Sanitar-Veterinară a anunțat că un anume produs de tip ”Nuggets de pui” a fost retras de pe rafturi din acest motiv sanitar. Nu este pentru prima dată când magazinele Lidl au probleme mari cu produsele de pe rafturi.

Lidl retrage de pe raft un produs ”posibil” contaminat cu Salmonella

”Producătorul GEKA recheamă preventiv produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 03.02.2025, din lotul cu numărul ED03.02.2024 049502204845, cu suspiciune de prezenţă Salmonella”, se arată în anunțul publicat de ANSVSA.

ADVERTISEMENT

Salmonella poate declanșa boli gastrointestinale severe, potrivi specialiștilor, care le recomandă tuturor clienților Lidl să returneze acest produs, dacă l-au cumpărat și să nu-l consume sub nicio formă. Din păcate pentru cei de la Lidl nu este prima dată când au probleme cu produsele expuse pe raft.

”La anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave. Prin urmare, clienţii nu trebuie să consume sub nicio formă produsul afectat. Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, producătorul GEKA şi Lidl România au reacţionat fără întârziere şi au retras acest produs de la vânzare”, mai transmit specialiștii.

ADVERTISEMENT

Probleme cu produsele de pe rafturile din magazinele Lidl

La fel ca și în cazul altor produse retrase de pe raft, Lidl va restitui banii persoanelor care prezintă produsul, fără a fi necesar bonul fiscal.  În urmă cu o lună, Lidl retrăgea de pe rafturile din 300 de magazine un sortiment de pește în borcat, mai exact ”Nixe – file de anșoa în ulei de măsline g (lot 145 / 220. Exp. 25.05.2024)”.

Acesta ar fi conținut un nivel mult prea ridicat de histamină. ”Articolul poate fi returnat în magazinele Lidl, contravaloarea fiind restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, transmiteau reprezentanții Lidl.

ADVERTISEMENT

Histamina este o substanță prezentă în anumite celule, fiind responsabilă de mai multe funcții majore în organism. E principalul element de mediere atunci când apare o alergie, infecție sau leziune, declanșând reacția inflamatorie.

Substanța e foarte importantă pentru că ajută sistemul imunitar și organismul să se protejeze de agenții patogeni. Intoxicația cu histamină poate avea efecte neplăcute precum diareea, greața, vărstăruile, durerile abdominale, palpitațiile, tahicardia și eritemul pielii.

ADVERTISEMENT

Persoanele alergice folosesc deseori antihistaminice pentru cazurile ușoare, însă există și cazuri în care medicii sunt nevoiți să administreze adrenalină pentru a stabiliza persoana respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: