News

LIDL retrage un produs de pe rafturile magazinelor din România. Este contaminat cu o substanță periculoasă: „Clienții nu trebuie să îl consume”

LIDL retrage un produs din magazine, după ce s-a descoperit că este contaminat cu o substanță periculoasă. Nu se recomandă consumarea lui.
08.03.2024 | 17:17
LIDL retrage un produs de pe rafturile magazinelor din Romania Este contaminat cu o substanta periculoasa Clientii nu trebuie sa il consume
LIDL retrage un produs de pe rafturile magazinelor din România. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

LIDL retrage un produs de pe rafturile magazinelor din România. Clienții care l-au achiziționat trebuie să știe că este contaminat cu o substanță periculoasă și nu se recomandă consumarea lui.

Un produs este retras de pe rafturile magazinelor LIDL din România

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă alimentară, privind produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, cu fructe roșii, vândut în magazinele LIDL. Conform unui comunicat transmis de producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG, acesta este contaminat cu patulină.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, LIDL recheamă produsul respectiv, care are data de expirare pe 12 martie 2024. Substanța găsită, patulina, este produsă de mucegaiuri. Poate avea afecte negative asupra organismului. Cei care consumă acest produs contaminat pot avea simptome precum greață, vărsături sau indigestie.

„Produsul la care face referire această rechemare conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină. Patulina (micotoxina) este o substanță produsă de mucegaiuri care dăunează sănătății si care poate duce la greață, vărsături și indigestie”, se arată în comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

Produsul poate fi returnat în orice magazin LIDL

Persoanele care au achiziționat produsul respectiv sunt sfătuite să nu îl consume. El poate fi returnat în orice magazin LIDL din țară. Reprezentanții companiei spun că oamenii vor primi banii înapoi, chiar și fără prezentarea bonului fiscal.

Solevita Smoothie Red Genius, 250mL
Solevita Smoothie Red Genius, 250mL

Potrivit LIDL, singurul afectat de retragerea producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG este acest aliment. Celelalte produse nu sunt vizate de rechemare. „Lidl România a reacționat imediat și a retras produsul afectat de la vânzare.

ADVERTISEMENT

Numai produsul Solevita Smoothie Red Genius, 250mL sortimentul cu fructe roșii cu data de expirare 12.03.2024 este afectat de retragerea producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG.

Alte produse ale producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG vândute deLidl ROMANIA nu sunt afectate de rechemare. Molkerei Gropper GmbH & Co. KG își cere scuze pentru neplăcerile cauzate”, se adaugă în comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

La jumătatea lunii februarie, o altă alertă alimentară a fost emisă de ANSVA, după ce Mega Image a anunțat că retrage un produs de pe rafturi. Vizate erau două tipuri de sos, care aveau un alergen în ingrediente, și anume glutenul din sosul de soia.

ADVERTISEMENT