Life

Alertă în rândul utilizatorilor WhatsApp. Noua metodă de înșelătorie care face ravagii în România

DNSC a emis o alertă în rândul utilizatorilor WhatsApp. Este vorba despre o nouă metodă de înșelătorie care se extinde.
16.12.2023 | 10:55
Alerta in randul utilizatorilor WhatsApp Noua metoda de inselatorie care face ravagii in Romania
Alertă în rândul utilizatorilor WhatsApp. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Alertă emisă de DNSC în rândul utilizatorilor WhatsApp. Se extinde o metodă de înșelătorie, astfel că toată lumea trebuie să știe cum să se ferească și să nu devină victimă.

Alertă în rândul utilizatorilor WhatsApp

DNSC anunță că s-au primit numeroase sesizări din partea utilizatorilor WhatsApp. Se pare că aceștia s-au trezit cu niște mesaje nesolicitate, din partea unor persoane necunoscute. Adevărul este că în spatele acestor mesaje se află doar atacatori cibernetici.

ADVERTISEMENT

Iar mai nou, este vorba despre o înșelătorie pe WhatsApp și care pare cât se poate de credibilă. Utilizatorii sunt invitați să aprecieze anumite postări pe internet. Poate fi vorba despre clipuri de pe TikTok sau de pe YouTube.

Mai apoi, aceștia urmează să primească bani pentru serviciul oferit. Mulți utilizatori WhatsApp evident că au fost interesați de un câștig suplimentar. Au apreciat clipurile, au primit banii, mai exact sume cuprinse între 10 și 50 de lei, însă lucrurile s-au complicat ulterior.

ADVERTISEMENT

Mai exact, pentru a obține bani, utilizatorii erau nevoiți să între pe un canal Telegram. Ulterior, victimele erau încurajate să investească bani în platforme care le promiteau venituri substanțiale.

Scopul final era cel al furtului de date financiare, dar și personale ale utilizatorilor. De asemenea, DNSC avertizează că acesta este singurul lucru pe care atacatorii și-l doresc. 

ADVERTISEMENT

Avertismentul DNSC

„Folosindu-se de tehnici de inginerie socială, aceşti aşa-zis specialişti care de fapt sunt infractori cibernetici au ca obiectiv extragerea de la potenţialele victime a unor date sensibile (personale, de autentificare, dar şi financiare) dar şi sume importante de bani sub pretextul acestor investiţii generatoare de profit pe termen scurt”, a transmis DNSC.

Peste 15.000 de români au căzut deja în capcana atacatorilor, mai arată sursa citată. Tocmai din acest motiv, cei care primesc astfel de invitații pe WhatsApp este bine să se ferească pentru a fi în siguranță.

ADVERTISEMENT

„Grupurile de Telegram către care sunt trimise potenţialele victime au adunat deja audiente considerabile, unul dintre ele bifând 5.000 de abonaţi, iar celălalt peste 10.000!

Pe acel grup, există multiple dovezi fabricate de atacatori pentru a convinge utilizatorii să investească mai departe sume cât mai mari de bani, pentru a obţine un profit şi mai consistent”, a mai transmis DNSC.

ADVERTISEMENT