Life

Schimbare uriașă la WhatsApp. Funcția pe care mulți utilizatori o așteptau va fi disponibilă

O nouă schimbare la WhatsApp. Se introduce o funcție pe care o așteptau mulți dintre utilizatori. Sunt vizate mesajele vocale.
15.12.2023 | 10:12
Schimbare uriasa la WhatsApp Functia pe care multi utilizatori o asteptau va fi disponibila
Ce modificări noi apar la WhatsApp. Sursa foto: whatsapp.com
ADVERTISEMENT

WhatsApp introduce o nouă funcție, cu scopul de a facilita conversația dintre utilizatori. De multă vreme aceștia voiau o astfel de schimbare, care va fi posibilă în zilele ce urmează. Este vorba despre un buton referitor la mesajele vocale.

Ce modificare nouă a făcut WhatsApp. Unii utilizatori ar putea fi nemulțumiți

Reprezentanții aplicației lucrează permanent pentru îmbunătățirea ei, iar de această dată motivează că modificarea nouă adusă are ca rol asigurarea unei intimități a utilizatorului. Pe WhatsApp se vor putea trimite și asculta diferit mesajele vocale.

ADVERTISEMENT

După ce s-a introdus posibilitatea ca fotografiile trimise pe WhatsApp să apară o singură dată, prin funcția ”View Once”, în 2021, acum se va putea aplica acest buton și pentru mesajele vocale. Concret, le vom putea trimite în așa fel încât să dispară după ce au fost ascultate, o singură dată.

”Am introdus View Once pentru fotografii și videoclipuri încă din 2021, pentru a adăuga un alt nivel de confidențialitate mesajelor tale. Astăzi, suntem încântați să anunțăm că acum poți trimite un mesaj vocal care va dispărea odată ce ai ascultat”, au transmis cei de la WhatsApp.

ADVERTISEMENT

De asemenea, destinatarul nu va putea nici să facă o captură mesajului vocal prin ”View Once”. Aceasta nu este singura schimbare. Se pregătește și lansarea unui ”cod secret” prin care chaturile pot fi ascunse și vor putea fi accesate doar dacă știți numele/numărul de telefon al unei persoane.

Câți români folosesc WhatsApp

Un studiu realizat în acest an de către compania iSense Solutions arată că aproape jumătate dintre românii cu smartphone accesează WhatsApp cel puțin o dată pe săptămână, în vreme ce un procent de 27% folosesc zilnic aplicația.

ADVERTISEMENT

În București, WhatsApp are cea mai mare activitate, fiind zilnic accesat de către 40% dintre persoanele cu telefoane inteligente. Motivele din care aleg românii să utilizeze platforma sunt gratuitatea apelurilor, trimiterea rapidă a imaginilor sau a unor texte.

”Credem că popularitatea WhatsApp va continua să crească în rândul românilor, atât timp cât aplicația va rămâne gratuită. Totuși, chiar și așa, îi va fi greu să ajungă la nivelul succesului înregistrat de aplicația Facebook, utilizată zilnic de 69% dintre posesorii de smartphone și de 84%, cel puțin o dată pe săptămână. În schimb, aplicația Instagram nu este accesată deloc de 72% dintre românii cu smartphone”, spune Traian Năstase, managing partener la iSense Solutions.

ADVERTISEMENT

De altfel, românii preferă WhatsAppul și pentru a comunica în scop profesional, cu diferite companii, iar cifrele mai arată că femeile folosesc mai mult WhatsApp decât bărbații. Totodată, aceștia din urmă sunt mai deschiși în a-și oferi numărul de telefon în scopuri de marketing.

”Principalele servicii pentru care utilizatorii sunt de acord să fie abordați pe WhatsApp de către o companie sunt cele de asistență în procesul de informare despre produsele sau serviciile de interes pentru ei (40%). De asemenea, 46% dintre utilizatorii acestei aplicații sunt de acord să furnizeze numărul de telefon, pentru a fi abordați de către companii prin WhatsApp. Chiar dacă aplicația este folosită frecvent de mai multe femei (31% dintre femei o utilizează zilnic, în timp ce doar 22% dintre barbați o folosesc în fiecare zi), studiul arată ca bărbații (54%) sunt mai deschiși decât femeile (39%) să își ofere numărul de telefon în scopuri de marketing”, a explicat și Andrei Când, tot managing partner la iSense Solutions.

ADVERTISEMENT
Tags: