News

Alertă în Capitală. Un bărbat și-a amenințat cu moartea o vecină, apoi s-a baricadat în locuință. Două pistoale găsite asupra suspectului. Update

Alertă în Capitală, acolo unde un bărbat și-a amenințat cu moartea o vecină. Ulterior, acesta s-a baricadat în locuință. Mai multe echipaje de poliție la fața locului.
08.01.2024 | 19:05
Alerta in Capitala Un barbat sia amenintat cu moartea o vecina apoi sa baricadat in locuinta Doua pistoale gasite asupra suspectului Update
Incident grav în Sectorul 4: o femeie a fost amenințată cu moartea de un vecin. Bărbatul, baricadat în locuință. Sursa foto: captură Digi24
ADVERTISEMENT
08-01-2024
17:10

Bărbatul de 56 de ani a fost reținut

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive, potrivit polițiștilor din Capitală.

“Față de bărbatul în cauză, în vârstă de 56 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală”, au transmis oamenii legii.

Amintim că individul, fost polițist, a pus pe jar autoritățile. Luni, 8 ianuarie, el și-a amenințat cu moartea o vecină, iar apoi s-a închis în locuință.

08-01-2024
12:21

Două pistoale letale ridicate din casa suspectului

Poliția Capitalei oferă noi informații în legătură cu incidentul de luni dimineață. Suspectul ridicat din locuință a fost condus la sediul Secției 18 Polițe, pentru audieri și continuarea cercetărilor. 

Din imobilul acestui individ, fost polițist, au fost ridicate două pistoale letale, pe care le deținea în baza unei autorizații, și un pistol, neletal, supus autorizării

În interiorul imobilului, în cadrul percheziției domiciliare, polițiștii au găsit 2 arme letale (pistoale), deținute în baza unei autorizații valabile, precum și 1 pistol, neletal, supus autorizării, pentru care avea certificat de deținător, toate fiind păstrate în condițiile prevăzute de lege”, anunță DGPMB.

08-01-2024
11:10

Poliția Capitalei anunță că bărbatul a fost imobilizat

După aproape 8 ore de la debutul intervenției, Poliția a anunțat că l-a imobilizat pe bărbatul din Capitală care și-a amenințat cu moartea, noaptea trecută, o vecină.

În urmă cu scurt timp, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale – DGPMB au pătruns în imobil și l-au imobilizat pe bărbat. În urma intervenției, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări”, se arată într-un comunicat al poliției.

Alertă Capitală, luni dimineață. Un bărbat și-a amenințat cu moartea o vecină, apoi s-a baricadat în locuință. Poliția a închis strada unde s-a petrecut incidentul și încearcă să negocieze cu suspectul.

Incident grav în Capitală: o femeie a fost amenințată cu moartea de un vecin. Bărbatul, baricadat în locuință

Din primele informații, conflictul din Sectorul 4 ar fi început încă de noaptea trecută. După ora 12.00, femeia amenințată i-ar fi reproșat vecinului violent că face gălăgie.

ADVERTISEMENT

A fost momentul în care bărbatul s-a enervat foarte tare, a venit la locuința acesteia, a spart un geam și a amenințat-o, spune fiul femeii, citat de televiziunea Digi 24.

În jurul orei 12, vecinul făcea gălăgie în casă. Tatăl meu este paralizat, după ce a suferit un accident cerebral în urmă cu ceva timp. Acest bărbat tot făcea scandal.

ADVERTISEMENT

”A înjurat-o pe mama. A coborât și i-a spart un geam mamei. Am înregistrările la mine cu înjurăturile, cu tot ce a făcut. Doi băieți au ieșit în curte. I-a amenințat și pe ei”, spune fiul femeii, la postul de știri citat.

Luni, la orele dimineții, foarte multe forțe de ordine de la poliție au ajuns la locul incidentului. Bărbatul amenință că își va face rău. El este închis în locuință. Au ajuns în zonă inclusiv negociatori.

ADVERTISEMENT

Există informații că bărbatul recalcitrant ar fi un fost polițist și că el ar avea asupra sa o armă. Cei de la poliție și echipajele de mascați încearcă să-l convingă să renunțe la gestul său.

Negociatorii discută cu individul de aproape 6 ore, imediat după ce acesta s-a baricadat în locuința lui. Agenții aflați la fața locului poartă vestă antiglonț. Fiul femeii este cel care le-a spus polițiștilor că agresorul are la el o armă.

ADVERTISEMENT

Femeia din Sectorul 4 amenințată a fost dusă într-un loc sigur pe parcursul intervenției. În acest moment, nici mașinile, nici pietonii nu mai au voie să treacă prin zonă.

Reacția oficială a Poliției în legătură cu incidentul din Capitală

Într-un comunicat emis cu privire la acest incident, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) anunță că Secția 18 Poliție a fost sesizată despre conflict la ora 5.55. La 112 s-a anunțat faptul că un bărbat ar fi distrus geamul de la intrarea în locuința unei femei.

La locuința indicată s-au deplasat polițiști din cadrul subunității. Oamenii legii au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind efectuată cercetarea la fața locului.

Ulterior, Secția 18 Poliție a fost sesizată, din nou, cu privire la faptul că bărbatul ar fi amenințat victima cu acte de violență și s-ar fi închis în apartament, refuzând orice comunicare cu polițiștii care au revenit la adresă.

Din cercetări, s-a stabilit că acesta ar mai fi amenințat-o pe femeie și în alte situații cu acte de violență. Astfel, la fața locului s-a deplasat echipa din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și o echipă de negociatori. La acest moment activitățile sunt în desfășurare”, spun cei de la DGPMB.

ADVERTISEMENT