News

O nouă toxiinfecție alimentară la Bran: 8 copii spitalizați. Ce au mâncat la micul dejun

Pentru a doua oară în decurs de trei săptămâni, o toxiinfecție alimentară este raportată la Bran, acolo unde 8 copii au fost spitalizați.
01.09.2023 | 21:45
O noua toxiinfectie alimentara la Bran 8 copii spitalizati Ce au mancat la micul dejun
Opt copii aflați la Bran, internați cu toxiinfecție alimentară. Al doilea incident similar în zonă în ultimele săptămâni. Sursa foto (ilustrativ): brasov.net
ADVERTISEMENT

Stațiunea Bran nu pare a fi o locație prielnică pentru copii în această vacanță. Opt elevi de gimnaziu din Galați, veniți în tabără alături de un grup mai mare, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Opt copii aflați la Bran, internați cu toxiinfecție alimentară. Al doilea incident similar în zonă în ultimele săptămâni

Cei 8 copii era parte a unui grup de 150 de persoane, de la o școală din Galați, sosit în excursie la Brașov. Din primele informații, se pare că crenvurştii din meniul de mic dejun le-ar fi cauzat probleme celor mici.

ADVERTISEMENT

De altfel, aceștia s-au plâns că mâncarea ar fi avut un aspect modificat, a precizat vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Anca Bâtiu. Copiii au fost transportați la spitalele din Făgăraș și Brașov.

Au servit micul dejun şi au plecat spre Sibiu. Pe drum, au avut simptomatologie digestivă 8 dintre ei. Cel mai apropiat spital era la Făgăraş, unde au fost duşi cu ambulanţele.

ADVERTISEMENT

Şapte dintre ei au rămas acolo, unul a fost transferat la Braşov, având o condiţie medicală cronică – diabet. Starea lor medicală este bună, s-a ameliorat şi astăzi (n.r. vineri) vor fi externaţi”, a precizat Bâtiu, pentru Agerpres.

Ea a adăugat că s-a recomandat închiderea taberei unde au fost cazaţi copiii. ”Ancheta este în desfăşurare. Au fost aplicate sancţiuni atât unităţii de cazare, cât şi unităţii de alimentaţie publică, unde masa se asigura printr-o unitate de catering.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a recomandat închiderea taberei. Alimentul incriminat ca având modificări organoleptice au fost crenvurştii“, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.

Zeci de copii au făcut toxiinfecţie alimentară într-un complex turistic din Bran luna trecută

Pe 11 august, 50 de copii care au sperat la o vacanță de neuitat, tot la Bran, au ajuns pe patul de spital. Totul a început după ce copiii au servit micul dejun la un complex turistic de patru stele din stațiune.

ADVERTISEMENT

Micuții au început să se simtă rău, fiind consultați de un medic. Profesorii coordonatori i-au înștiințat pe părinții copiilor despre ce s-a întâmplat. Unii au venit de acasă pentru a-și lua ei singuri copiii.

La acea vreme, angajații unității de cazare au ridicat din umeri şi au pus totul pe seama unui virus pe care copiii l-ar fi adus din exterior.

ADVERTISEMENT