ADVERTISEMENT
News

Alertă la Palatul Victoria! Un angajat a fost diagnosticat cu noul coronavirus

Autor: Bogdan Solomon | 06.07.2020 | 19:56
Alertă la Palatul Victoria! Un angajat a fost diagnosticat cu noul coronavirus
Un angajat al Palatului Victoria are coronavirus. Sursa foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban și miniștrii care compun Cabinetul său au trecut prin momente de panică în acest debut de săptămână, după ce unul dintre angajații Palatului Victoria a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Potrivit unor surse oficiale, este vorba despre o persoană din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

ADVERTISEMENT

Concret, aceasta lucrează la Departamentul Registratură și a fost testată duminică dimineața. Din fericire, chiar dacă rezultatul a venit abia luni, s-a autoizolat la domiciliu încă din weekend, așa că nu a intrat în contact cu șeful Executivului sau cu miniștrii.

Imediat după ce bănuielile medicilor s-au confirmat, funcționarul public a fost internat în spital pentru investigații amănunțite. Potrivit unui comunicat dat publicității în cursul zilei de luni, nu prezintă niciun simptom specific bolii.

ADVERTISEMENT

Un angajat de la Palatul Victoria a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Cât despre ceilalți angajați cu care persoana în cauză a intrat în contact, aceștia au fost testați la rândul lor și nu sunt infectați cu COVID-19. Vor rămâne, însă, în izolare la domiciliu pentru următoarele două săptămâni.

Totodată, în cadrul anchetei epidemiologice demarate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) a fost dezinfectat spațiul în care funcționarul și-a desfășurat activitatea. În informarea de presă emisă de Guvern se arată că niciun membru al Executivului nu a avut contact direct cu angajatul bolnav.

ADVERTISEMENT

Comunicatul transmis de Guvernul României

A fost confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19 o persoană care are calitatea de funcționar public și își desfășoară activitatea într-o structură din cadrul Direcției pentru Relația cu Publicul.

Persoana în cauză a fost confirmată pozitiv în cursul zilei de vineri și în acest moment este internată.

ADVERTISEMENT

DSP București a desfășurat o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia au fost testați colegii de birou ai persoanei, cu rezultat negativ. Toate persoanele care au avut contact direct, de lungă durată, se află în izolare la domiciliu.

Spațiul în care și-a desfășurat activitatea a fost dezinfectat, conform protocoalelor sanitare. Facem mențiunea că persoana în cauză nu a avut contact direct cu membri ai Cabinetului”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!