News

Alertă la Palatul Victoria! Un angajat a fost diagnosticat cu noul coronavirus

06.07.2020 | 19:56
Alerta la Palatul Victoria Un angajat a fost diagnosticat cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban și miniștrii care compun Cabinetul său au trecut prin momente de panică în acest debut de săptămână, după ce unul dintre angajații Palatului Victoria a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Potrivit unor surse oficiale, este vorba despre o persoană din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Concret, aceasta lucrează la Departamentul Registratură și a fost testată duminică dimineața. Din fericire, chiar dacă rezultatul a venit abia luni, s-a autoizolat la domiciliu încă din weekend, așa că nu a intrat în contact cu șeful Executivului sau cu miniștrii.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce bănuielile medicilor s-au confirmat, funcționarul public a fost internat în spital pentru investigații amănunțite. Potrivit unui comunicat dat publicității în cursul zilei de luni, nu prezintă niciun simptom specific bolii.

Un angajat de la Palatul Victoria a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Cât despre ceilalți angajați cu care persoana în cauză a intrat în contact, aceștia au fost testați la rândul lor și nu sunt infectați cu COVID-19. Vor rămâne, însă, în izolare la domiciliu pentru următoarele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Totodată, în cadrul anchetei epidemiologice demarate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) a fost dezinfectat spațiul în care funcționarul și-a desfășurat activitatea. În informarea de presă emisă de Guvern se arată că niciun membru al Executivului nu a avut contact direct cu angajatul bolnav.

Comunicatul transmis de Guvernul României

A fost confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19 o persoană care are calitatea de funcționar public și își desfășoară activitatea într-o structură din cadrul Direcției pentru Relația cu Publicul.

ADVERTISEMENT

Persoana în cauză a fost confirmată pozitiv în cursul zilei de vineri și în acest moment este internată.

DSP București a desfășurat o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia au fost testați colegii de birou ai persoanei, cu rezultat negativ. Toate persoanele care au avut contact direct, de lungă durată, se află în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Spațiul în care și-a desfășurat activitatea a fost dezinfectat, conform protocoalelor sanitare. Facem mențiunea că persoana în cauză nu a avut contact direct cu membri ai Cabinetului”.

ADVERTISEMENT