News

Dr. Cezar dezvăluie cum poți evita problemele cardiace: „Acești oameni nu-și dau seama că se otrăvesc pe sine”

Dr. Cezar a oferit câteva sfaturi utile celor care se confruntă cu probleme de sănătate. „Să întoarcem atenția din exterior spre interior”
24.04.2024 | 23:56
Dr Cezar dezvaluie cum poti evita problemele cardiace Acesti oameni nusi dau seama ca se otravesc pe sine
Dr. Cezar dezvăluie cum poți evita problemele cardiace. Foto captură Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Dr. Cezar, celebrul medic cardiolog, a oferit câteva sfaturi utile celor care se confruntă cu probleme de sănătate, precum cele cardiace. Invitat la emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, medicul a vorbit despre importanța unei vieți echilibrate.

Dr. Cezar vorbește despre importanța unei vieți echilibrate

Potrivit cardiologului, pentru a avea evita problemele de sănătate trebuie să ținem cont de câteva aspecte importante. El recomandă pacienților să își concentreze atenția din exterior spre interior.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să întoarcem atenția din exterior spre interior pentru că altul ca mine nu mai e, deci suntem unici. În momentul în care din exterior ne întoarcem în interior putem face ceva mai bun.

Prin eu se înțelege a fi mai multe entități, vorbim de minte, spirit, corp, ficat, splină și trebuie să le iubesc și pe ele, nu doar papilele gustative”, a declarat medicul.

ADVERTISEMENT

Astfel, doctorul Cezar spune că oamenii trebuie să fie atenți ce alimente consumă, deoarece multe dintre ele pot afecta grav ficatul. Printre acestea se numără, în special, preparatele de tip fast-food.

„Nu putem controla mișcarea cardiacă, dar putem controla respirația”

Medicul spune că ficatul trebuie să filtreze anumite substanțe. În momentul în care acesta nu este sănătos, în timp apar probleme de sănătate, inclusiv cele cardiovasculare. Mai mult, celebrul doctor spune că regimul alimentar poate afecta inclusiv creierul.

ADVERTISEMENT

„Mulți oameni sunt nervoși, dar nu-și dau seama că sunt nervoși. Acești oameni nu-și dau seama că se otrăvesc pe sine. Își fac rău pentru că cortizolul îi afectează direct pe ei.

În momentul în care conștientul spune «vezi că te otrăvești», preia controlul spiritul și începe să țină hățurile”, mai spune medicul. De altfel, dr. Cezar spune că dacă mișcarea cardiacă nu poate fi controlată, putem face acest lucru prin respirația conștientă.

ADVERTISEMENT

El adăugă faptul că dacă ne putem controla respirația vom avea și o digestie mai bună. „Nu putem controla mișcarea cardiacă, dar putem controla respirația. Putem trece de pe «luptă sau fugi» și asta va însemna digestie mai bună, calm și înțelegerea lucrurilor”, adaugă dr. Cezar.

 

ADVERTISEMENT
Tags: