Sport

Alertă la UEFA după incidentele de la Atena! Vor să mute finala Conference League

UEFA este îngrijorată cu privire la faptul că finala Conference League va avea loc la Atena. La începutul săptămânii, un suporter al lui AEK a fost înjunghiat mortal.
13.08.2023 | 18:57
Alerta la UEFA dupa incidentele de la Atena Vor sa mute finala Conference League
UEFA se teme cu privire la găzduirea finalei Conference League la Atena. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

UEFA a reprogramat duelul AEK Atena – Dinamo Zagreb, din turul al treilea preliminar al UEFA Champions League, care urma să aibă loc marți, 8 august. Un suporter al grecilor a fost înjunghiat mortal în bătăliile de stradă din jurul stadionului „Agia Sophia”, care a câștigat licitația de a găzdui finala UEFA Conference League de pe 29 mai 2024.

UEFA se teme pentru găzduirea finalei Conference League la Atena

Ultrașii lui Panathinaikos, care sunt înfrățiți cu cei mai înfocați suporteri ai lui Dinamo Zagreb, au plănuit „războiul” contra suporterilor lui AEK Atena. În urma luptelor bestiale din jurul arenei lui AEK Atena, un suporter de 29 de ani a fost înjunghiat mortal. Nu mai puțin de 100 de fani croați au fost reținuți de poliția elenă.

ADVERTISEMENT

În urma scenelor violente, UEFA se teme pentru găzduirea finalei Conference League de anul viitor la Atena. Deși au existat suspiciuni că cele două tabere s-au întâlnit întâmplător, noile imagini îi surprind pe ultrași în timp ce premeditează atacul.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, va călători miercuri în Grecia pentru a discuta cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis despre scenele violente din jurul arenei din Atena. În urma ciocnirilor, nu mai puțin de 10 persoane au fost rănite, iar alte patru au avut nevoie de spitalizare.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo Zagreb aveau interzis la meciul cu AEK Atena

Bătaia generală dintre ultrașii lui AEK Atena și cei ai lui Dinamo Zagreb a avut loc pe străzile din jurul stadionului campioanei Greciei, în cartierul Nea Filadelfia, aflat în suburbiile din nord-vestul Atenei.

Suporterii lui Dinamo Zagreb nu aveau voie să asiste la meciul echipei favorite cu AEK Atena. Totuși, aproximativ 150 de ultrași din cea mai dură facțiune, Bad Blue Boys, au trecut granița Greciei cu mașinile weekend-ul trecut. Ciocnirile violente au avut loc luni noapte.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte, ultrașii lui Dinamo Zagreb s-au întâlnit cu ultrașii lui Panathinaikos, cu care sunt înfrățiți, și au premeditat atacul în care s-au folosit de bâte, lanțuri, cocktailuri Molotov și cuțite.

Scene violente în apropierea tribunalului, unde au fost audiați ultrașii croați

În jur de 200 de suporteri ai lui AEK Atena s-au dus vineri în fața tribunalului, unde au fost audiați suporterii lui Dinamo Zagreb după incidentele teribile de la începutul săptămânii. Fanii campioanei Greciei au aruncat cu obiecte atât în poliție, cât și în presă în semn de protest, înainte de audierea ultrașilor croați pentru uciderea unui tânăr de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre AEK Atena și Dinamo Zagreb a fost reprogramat pentru sâmbătă, 19 august, de la ora 21:45. Până atunci, cele două formații se vor întâlni la Zagreb, marți, 15 august, ora 21:00 în partida tur.

ADVERTISEMENT