Sport

Incidende violente la AEK Atena – Dinamo Zagreb. UEFA a amânat meciul după ce un fan a fost înjunghiat mortal Programul complet

AEK Atena - Dinamo Zagreb, amânat după ce un fan grec a fost omorât. Zeci de ultrași arestați și răniți în capitala Greciei.
08.08.2023 | 16:39
Incidende violente la AEK Atena  Dinamo Zagreb UEFA a amanat meciul dupa ce un fan a fost injunghiat mortal Programul complet
96 de fani au fost arestați înainte de AEK Atena - Dinamo Zagreb. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
08-08-2023
13:48

AEK Atena - Dinamo Zagreb, amânat din cauza incidentelor sângeroase

Meciul dintre AEK Atena și Dinamo Zagreb a fost amânat de UEFA pentru data de 15 august, după ce ultrașii celor două echipe au creat incidente grave.

Un fan grec a fost înjunghiat și a decedat la doar 22 de ani. Nu mai puțin de alți opt fani au fost răniți, iar 96 de suporteri au fost arestați de polișia din capitala Greciei. 

România are patru reprezentanți în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Bogdan Racovițan și Deian Sorescu, legitimați la Rakow, Olimpiu Moruțan, fotbalistul lui Galatasaray, și Ianis Hagi, jucătorul lui Rangers, și-au aflat posibilii adversari din play-off-ul Ligii Campionilor.

Românii și-au aflat adversarii din play-off-ul Ligii Campionilor

Rakow s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, după ce a trecut de Qarabag. Campioana Poloniei pentru care evoluează românii Bogdan Racovițan și Deian Sorescu va da piept pentru un loc în play-off-ul celei mai tari competiții inter-cluburi din Europa cu Aris Limassol din Cipru.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va trece de ciprioți, Rakow se va duela în play-off cu învingătoarea din meciul FC Copenhaga/Sparta Praga. De cealaltă parte, Galatasaray o înfruntă în turul al treilea preliminar pe Olimpija Ljubljana. Formația lui Olimpiu Moruțan va lupta pentru un loc în grupele Ligii Campionilor cu câștigătoarea „dublei” Klaksvik (Feroe)/Molde FK (Norvegia), dacă va trece de slovenii de la Olimpija Ljubljana.

Nu în ultimul rând, Rangers, care a acces direct în turul al treilea al Ligii Campionilor, se va duela cu Servette Geneva. Dacă va trece de elvețieni, echipa lui Ianis Hagi o va înfrunta pentru un loc în grupele Ligii Campionilor pe învingătoarea din „dubla” PSV Eindhoven şi Sturm Graz.

ADVERTISEMENT

Programul complet al play-off-ului Ligii Campionilor

Meciurile tur din play-off-ul Ligii Campionilor vor avea loc pe 22-23 august, în timp ce returul va avea loc o săptămână mai târziu. Iată cum arată programul complet al play-off-ului Ligii Campionilor. Nu mai puțin de șase echipe vor accede în grupele celei mai tari competiții europene, venind din preliminarii.

  • SK Slovan Bratislava (Slovacia)/Maccabi Haifa FC (Israel) – BSC Young Boys Berna (Elveţia)
  • Royal Antwerp FC (Belgia) – AEK Atena (Grecia)/GNK Dinamo Zagreb (Croaţia)
  • Rakow Czestochowa (Polonia)/Aris Limassol FC (Cipru) – FC Copenhaga (Danemarca)/AC Sparta Praga (Cehia)
  • KI Klaksvik (Feroe)/Molde FK (Norvegia) – NK Olimpija Ljubljana (Slovenia)/Galatasaray Istanbul (Turcia)
  • Rangers FC (Scoţia)/Servette Geneva (Elveţia) – PSV Eindhoven (Olanda)/SK Sturm Graz (Austria)
  • SC Braga (Portugalia)/FK TSC Backa Topola (Serbia) – Panathinaikos Atena (Grecia)/Olympique Marseille (Franţa)
ADVERTISEMENT

Calificate direct în play-off-ul Ligii Campionilor în urma coeficientului sunt Young Boys, campioana Elveției, și Antwerp, câștigătoarea titlului în Belgia. Meciurile tur din „dubla” din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor vor avea loc pe 8-9 august, în timp ce returul va avea loc o săptămână mai târziu.

Farul Constanța, campioana României, a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de către Sheriff Tiraspol. Echipa lui Gică Hagi a picat în turul al doilea preliminar al Conference League, unde a trecut de Urartu și s-a calificat în turul al treilea din preliminar al celei de-a treia competiții europene.

ADVERTISEMENT

Când debutează faza grupelor din Liga Campionilor

Tragerea la sorți pentru grupele Ligii Campionilor va avea loc pe 31 august. Meciurile din prima etapă a grupelor debutează pe 19-20 septembrie. Finala din acest sezon a Ligii Campionilor va avea loc pe stadionul Wembley din Londra.

Ultimul act este programat să se dispute pe 1 iunie 2024. Per total, ediția din sezonul 2023/2024 este cea de-a 69-a din întreaga istorie a celei mai tari întreceri inter-cluburi din Europa. Totodată, ediția din acest an este cea de-a 32-a de când competiția fost redenumită UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT