News

Alerta meteo cod galben de vreme extremă, prelungită de ANM. Furtunile vor continua în toată țara

12.06.2020 | 10:53
Alerta meteo cod galben de vreme extrema prelungita de ANM Furtunile vor continua in toata tara
ADVERTISEMENT

Alerta meteo cod galben de vreme extremă a fost prelungită de ANM. Astfel, până luni, toată țara va fi cuprinsă de fenomene meteo periculoase, care caracterizează acest sezon din an.

Alerta meteo cod galben de vreme extremă, prelungită de ANM. Furtunile vor continua în toată țara

Vineri, 12 iunie, la ora 10:00, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea de tip Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru toată țara.

ADVERTISEMENT

Conform meteorologilor, în intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 15 iunie, ora 10:00, cu precădere în regiunile estice, nordice şi centrale, precum şi în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Cantitățile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp”, conform ANM.

Nu scăpăm de ploi nici din 15 încolo. Specialiștii anunță că ăn cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării.

ADVERTISEMENT

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Vreme urâtă și în București

Și Capitala se va afla sub un front de instabilitate atmosferică accentuată pe durata următoarelor patru zile, perioadă în care vor fi averse, descărcări electrice şi vânt, informează ANM.

ADVERTISEMENT

În intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 15 iunie, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

În ultimele zile, furtunile au făcut ravagii în țară, afectând mai multe județe. Temporar, ANM a emis și coduri roșii nowcasting de furtuni și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT