News

Alertele cod portocaliu și galben de ninsori abundente și viscol, prelungite de ANM. Sunt vizate mai multe zone

ANM a prelungit, joi dimineață, alertele cod portocaliu și galben de ninsori abundente și viscol. Mai multe zone vor fi lovite de fenomenele severe.
06.04.2023 | 10:36
Alertele cod portocaliu si galben de ninsori abundente si viscol prelungite de ANM Sunt vizate mai multe zone
ANM a prelungit și a extins alertele de ninsori abundente și viscol. Zonele lovite de fenomenele extreme. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alertele cod portocaliu și cod galben de ninsori abundente și viscol au fost prelungite de ANM. În următoarele ore, mai mult de jumătate din țară se va confrunta cu fenomene severe de iarnă.

ANM a prelungit și a extins alertele cod portocaliu și galben de ninsori abundente și viscol

Iarna mai rămâne în țara noastră încă cel puțin o zi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit, joi, alertele de ninsori și viscol. Au fost emise un cod portocaliu și unul galben.

ADVERTISEMENT

Avertizarea cod portocaliu este valabilă joi între orele 10:00- 22:00. Alerta se referă la ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă. Potrivit ANM, în județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Mureș va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp. Stratul nou de zăpadă vine după ce, în ultimele ore, în zonă s-au depus peste 40 – 50 de cm de omăt.

ADVERTISEMENT

Tot în această dimineață a fost emisă și o avertizare cod galben. A intrat în vigoare la ora 10:00 și este valabilă până vineri la ora 12:00. Alerta vizează ninsori abundente, strat de zăpadă, intensificări ale vântului și depuneri de polei.

Astfel, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei, precum și în zona de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10…15 l/mp. În nord-estul Moldovei și izolat în rest se va depune polei.

Alerte cod portocaliu galben ninsori și viscol
Alerte cod portocaliu – galben ninsori și viscol. Sursa foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis și obișnuita prognoză specială pentru Capitală. Joi, în București, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros. Trecător vor mai fi condiții să plouă slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 9…12 grade, iar cele minime de 0…3 grade.

ADVERTISEMENT

Din weekend sunt șanse ca vremea să se amelioreze. Meteorologii ANM au anunțat că se va încălzi și vom scăpa de fenomenele severe de iarnă. Ar putea rămâne în peisaj ploile.

ADVERTISEMENT