News

Alertele de ninsori abundente, vreme rece și viscol, prelungite de ANM. Zonele afectate

ANM a prelungit alertele de ninsori abundente, vreme rece și viscol puternic. Iarna mai persistă câteva zile în țara noastră
05.04.2023 | 10:53
Alertele de ninsori abundente vreme rece si viscol prelungite de ANM Zonele afectate
ANM a prelungit alertele de ninsori abundente și viscol. Zonele afectate de fenomenele severe. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alertele ANM de ninsori abundente, vreme rece și viscol au fost prelungite. Meteorologii anunță frig și strat consistent de zăpadă în mai multe regiuni din țară. A fost emisă o prognoză specială și pentru București.

ANM a prelungit alertele de ninsori abundente și viscol. Zonele afectate de fenomenele severe

Informarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) de vreme deosebit de rece, ninsori abundente și intensificări ale vântului a fost prelungită pentru toată țara, până sâmbătă, 8 aprilie.

ADVERTISEMENT

În acest interval, se așteaptă o vreme deosebit de rece. Temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte.

Meteorologii au restrâns, dar au prelungit, codurile portocaliu și galben de ninsori abundente. Cea mai afectată zonă va fi Moldova. În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

ADVERTISEMENT

Tot aici, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h. Astfel, fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp. Aceste zone sunt sub cod portocaliu în intervalul 5 aprilie, ora 10.00 – 6 aprilie, ora 14.00.

În același interval va fi valabil și un cod galben. Conform acestuia, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Tot în aceste zone vizate de alertă, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula cantități de apă de peste 20…25 l/mp.

ANM alerte
ANM a prelungit alertele de ninsori abundente și viscol. Zonele afectate de fenomenele severe. Sursa foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în București. Prognoza specială ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, și o prognoză specială pentru Capitală. Aici, vremea va fi rece și în general închisă. Trecător va mai ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Valorile maxime de temperatură vor fi de 9…12 grade, iar cele minime de 0…3 grade.

ADVERTISEMENT

Vestea bună de la ANM este că, de duminică, vremea se schimbă în toată țara. Vom scăpa de frig și temperaturile vor urca spre valorile specifice datei din calendar în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT