Life

Alex Florea, fost reprezentant al României la Eurovision, acuză rasismul celor care critică protestele: „Și eu sunt țigan!”

31.03.2021 | 15:44
Alex Florea fost reprezentant al Romaniei la Eurovision acuza rasismul celor care critica protestele Si eu sunt tigan
Alex Florea și Ilinca Băcilă au reprezentat România la Eurovision în anul 2017. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Alex Florea, fostul reprezentant al României la Eurovision în anul 2017, unde a ocupat locul 7 alături de Ilinca interpretând melodia „Yodel it”, acuză valul de mesaje rasiste la adresa protestatarilor din ultimele zile de pe străzile României.

Românii sunt împărțiți în ultimele zile între acuzații de antisemitism și rasism, internetul fiind împânzit de glume la adresa celor care au ieșit în stradă în ultimele trei zile.

ADVERTISEMENT

De la „bombardieri” și „țigani cu 4 clase” s-au spus de toate despre cei care au ieșit în stradă, iar comentariile l-au scos din minți pe tânărul cântăreț de etnie romă.

Alex Florea, fost reprezentant al României la Eurovision: „Înjurați-mă și pe mine”

Alex remarcă ipocrizia și rasismul din anumite comentarii în mesajul pe care l-a scris pe pagina sa de Facebook, un mesaj care a strâns câteva zeci de comentarii.

ADVERTISEMENT

„Sunteți nesimțiți, ipocriți și de un rasism extremist! S-au făcut virale niște poze în care apar grupuri de țigani în prim plan la proteste și îi acuzați că nu au studii. Așa și? Trebuie să ai studii superioare să poți protesta? Și eu sunt țigan. Hai, înjurați-mă și pe mine. Și apropo, mai rău decât țiganul, e românul cocalar! P.S. : În schimb, nu sunt de acord cu violențele ce au avut loc în timpul protestelor din ultimele zile”, este mesajul dur postat de Alex Florea pe Facebook.

Cântărețul, în semifinala Vocea României în 2015

Alex Ionuț Florea este un cântăreț în vârstă de 29 de ani din Constanța care a reprezentat România la Eurovision împreună cu Ilinca Băcilă în anul 2017. În finala Selecției Naționale, el și Ilinca au fost cei mai votați de public, obținând 10.400 de voturi prin SMS, fiind secondați de Mihai Trăistariu, cu 5.200 de voturi.

ADVERTISEMENT

Artistul este cunoscut publicului larg și datorită participărilor în show-urile X Factor (sezonul 4) și Vocea României (sezonul 5). În cadrul concursului muzical de la PRO TV a ajuns până în semifinală.

Florea a studiat Jurnalismul, însă a întrerupt studiile pentru a se dedica actoriei în cadrul Universității Ovidius din Municipiul Constanța.

ADVERTISEMENT