Life

Unde se află cel mai mic castel din Europa. Arhitectul l-a construit și apoi a dispărut

Țara în care se află cel mai mic castel din Europa. Are puțini peste doi metri înălțime și un adevărat mister creat în jurul său.
24.04.2024 | 20:50
Unde se afla cel mai mic castel din Europa Arhitectul la construit si apoi a disparut
Unde se află cel mai mic castel din Europa. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Cel mai mic castel din Europa se află într-o țară cunoscută pentru peisajele superbe și dramatice. Construcția este una inedită, puțin mai înaltă de doi metri, ce atrage turiști din toată lumea.

Unde se află cel mai mic castel din Europa

Unul dintre cele mai neobișnuite castele dintre toate câte există se află în Scoția, chiar în mijlocul pustietății. Castelul Pustnicului, așa cum este cunoscut este situat în  Achmelvich, la 7,5 km nord-vest de Lochinver.

ADVERTISEMENT

Renumit pentru că este cel mai mic din Europa, termenul de castel este unul forțat pentru clădirea cu pricina. Stilul arhitectural se îmbină într-un mod ideal cu peisajul stâncos de pe malul mării.

Iar clădirea are un aer cu totul aparte, misterios. Construit într-un stil geometric, dur, Castelul Pustinucului- așa cum i se mai spune, îi duce pe cunoscători cu gândul la brutalism. Pe ziduri se pot observa o mulțime de scoici și pietricele.

ADVERTISEMENT

Cel mai mic castel din Europa nu are o înălțime mai mare de 2,4 metri și este format dintr-o singură încăpere, formată din vatră și mai multe spații de depozitare. Clădirea are, de altfel, mai multe geamuri și un horn.

Arhitectul a dispărut

Cei care reușesc să pătrundă prin intrarea îngustă din castel vor fi surprinși să vadă că în interior se află numai o scobitură în care este loc pentru o saltea. Legenda spune că acesta a fost construit în anii 1950 de către David Scott, un arhitect cunoscut din Norwich, Anglia.

ADVERTISEMENT

Acesta era cunoscut pentru că atracția deosebită față de natura și mediile rurale din Scoția, una dintre cele mai frumoase țări. Totuși, nu s-a aflat niciodată de ce a vrut să construiască Castelul Pustnicului exact aici.

În plus, după ce a petrecut luni întregi pentru a-l ridica în secret, a stat în el un singur weekend și nu s-a mai întors niciodată. Unii oameni presupun că arhitectul nu a primit autorizațiile necesare pentru construcție.

ADVERTISEMENT

În prezent, locul este folosit ca adăpost de către exploratorii și crescătorii de animale care ajung în zonă. Aerul său misterios atrage turiști din întreaga lume, care vin să vadă ciudata clădire.

ADVERTISEMENT