News

Alexander Adamescu, trimis în judecată de procurorii DNA. Afaceristul a fugit din România

Alexander Adamescu a fost trimis în judecată de DNA pentru dare de mită
15.06.2021 | 19:02
Alexander Adamescu trimis in judecata de procurorii DNA Afaceristul a fugit din Romania
Alexander Adamescu, trimis în judecată de procurorii DNA. Afaceristul a fugit din România
ADVERTISEMENT

Fiul lui Dan Adamescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru dare de mită. Alexander Adamescu este acuzat că ar fi dat bani unor magistrați de la Tribunalul București pentru a fi favorizat și a obține soluții favorabile în mai multe dosare de insolvență.

Alexander Adamescu a fugit din România și în prezent este la Londra. Procurorii așteaptă să fie extrădat în baza unui mandat european de arestare.

ADVERTISEMENT

Alexander Adamescu, trimis în judecată de procurorii DNA

Alexander Adamescu

le-ar fi dat în anul 2013 sume de bani unor judecători de la Tribunalul București. Aceștia ar fi trebuit să dea soluții favorabile în dosare de insolvență în care erau implicate firmele tatălui său, Dan Adamescu (între timp decedat).

Potrivit procurorilor DNA, omul de afaceri ar fi dat sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența de la Tribunalul București, Secția VII Civilă.

ADVERTISEMENT

Comunicatul DNA

“Mandatul european de arestare a fost emis anterior, după ce procurorii au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezența inculpatului în fața organelor judiciare, însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor și în final sustragerea de la urmărirea penală. În baza acestui mandat, inculpatul a fost reținut de autoritățile britanice la data de 13.06.2016, dar nici până în prezent nu a fost predat către România. În aceste condiții, în paralel cu procedura de executare a mandatului european de arestare, în cauză s-a solicitat autorităților britanice, prin comisii rogatorii (asistență juridică reciprocă în materie penală), aducerea la cunoștință a calității de inculpat și a drepturilor și obligațiilor pe care i le conferă această calitate. Deși s-au făcut demersuri repetate pentru a i se aduce la cunoștință, prin intermediul avocatului britanic ales, conținutul cererilor de comisie rogatorie, inculpatul a refuzat să se întâlnească cu reprezentanții autorităților britanice. Trebuia să ia la cunoștință calitatea de inculpat, drepturile și obligațiile aferente. S-a constatat că refuzul inculpatului față de demersurile judiciare este total neîntemeiat și, prin urmare, acest refuz nu împiedică întocmirea rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată”

, se arată în comunicatul DNA.

Adamescu a fugit din România

Alexander Adamescu a fugit din România, iar acum autoritățile române așteaptă să fie extrădat, în baza unui mandat european de arestare. El a fost reținut de autoritățile britanice. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

ADVERTISEMENT
Tags: