ADVERTISEMENT
News

Alexandru Cumpănașu, acuzat ca încurajează “ura copiilor față de profesori”. Cum a fost surprins

Autor: Georgiana Dicu | 03.01.2021 | 10:50
Alexandru Cumpănașu, acuzat ca încurajează “ura copiilor față de profesori”. Cum a fost surprins
Alexandru Cumpanasu, acuzat ca incurajeaza “ura copiilor fata de profesori”. Cum a fost surprins Foto: Colaj FANATIK

Alexandru Cumpănașu este acuzat ca încurajează “ura copiilor față de profesori”. Acuzațiile sunt făcute de Ciprian Mihali, conferențiar doctor în cadrul Departamentului de Filosofie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

ADVERTISEMENT

Profesorul susține că fostul candidat la alegerile prezidențiale își utilizează contul de pre rețeaua de socializare TikTok pentru postări prin care „încurajează violent ura copiilor față de școală și față de profesori”.

Ciprian Mihali este de părere că Alexandru Cumpănașu exploatează lipsa de autoritate a ministerului, lipsa de atractivitate a cursurilor online, dar și ostilitatea crescândă a copiilor față de școală.

ADVERTISEMENT

Alexandru Cumpănașu comparat cu “Garcea și Șoșoacă…”

„Școala la început de an
Semnul cel mai clar că școala românească se află într-un moment de maximă debusolare vine din aceea că un impostor precum Alexandru Cumpănașu își face un cont pe TikTok, dându-se drept ‘profu.online’, un cont care ajunge să fie urmărit de peste 500.000 de copii din țara asta. Unul din patru sau din cinci elevi din România este fan Cumpănașu.

Acesta nu este nici vedetă media, nici star din showbiz, nici politician, nici, cu atât mai puțin profesor. La fel de bine putea să-și spună ‘medicu.online’ sau ‘ingineru.online’ ori chiar ‘arhitectu.online’, dar a ales să fie ‘profu’, pentru că în felul acesta este mai aproape de copii, în toate sensurile pe care vi le puteți imagina pentru cuvântul ‘aproape’”, scrie profesorul Mihali pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ciprian Mihali este de părere că Alexandru Cumpănașu profită de lipsa de autoritate a ministerului de resort și de carențele în organizarea școlarizării în timpul pandemiei pentru a încuraja ura copiilor față de școală și profesori.

ADVERTISEMENT

“Căzut în dizgrația unora dintre complicii săi, care l-au repudiat ca să-și salveze onoarea, Cumpănașu exploatează cu un cinism absolut toate găurile din șvaițerul educației românești: lipsa de autoritate a ministerului, lipsa de atractivitate a cursurilor online, nenumăratele improvizații și carențe ale organizării școlare, ostilitatea crescândă a copiilor față de școală, de educație și de cunoaștere în general, dar, și mai larg, renunțarea de către aproape întreaga societate la educație ca strategie pentru dezvoltarea personală și colectivă.

În sutele sale de filmări pe TikTok, Cumpănașu încurajează violent ura copiilor față de școală și față de profesori și se asociază, pe ritmuri de manele, cu tinerii care ‘luptă’ dând din buric pentru a ‘băga’ 100k profesori în pușcărie. Fete de școală generală sau de liceu dansează lasciv sub privirile umede ale ‘profului’, afișând mesaje ostile profesorilor și ministerului. În intervenții scurte, pline de vulgarități, filmate de pe bancheta din spate a mașinii din curte, ‘profu’ face spume la gură susținând că organizațiile internaționale au interzis telefonul pentru școala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri. Într-un alt film, cu 121.000 de aprecieri, ‘profu’ răspunde că o profesoară ‘este obișnuită cu maxim 15 minute’, de aceea dă teste scurte copiilor. După care se emoționează până la lacrimi când un copil îi declară că ‘toți am vrea un tată ca dumneavoastră’, iar asta atrage 114.000 de aprecieri”, mai scrie conferențiarul universitar.

ADVERTISEMENT

Pericolul unei generații “educate” de Cumpănașu

Profesorul Mihali trage un semnal de alarmă asupra faptului că personajul Cumpănașu a găsit un teren propice pentru mesajele sale pe locul gol lăsat de părinți, profesori, guvernanți, de țara întreagă în momentul renunțării la școală și avertizează că o întreagă generație este în pericol de a fi “educată de către ‘profu.online’”, generație care va vota pentru o țară pe măsura acestei “educații”.

“Cumpănașu ocupă locul gol lăsat de părinți, locul gol lăsat de profesori, locul gol lăsat de guvernanți, locul gol lăsat de țara întreagă în momentul în care a renunțat la școală. Orice formă de autoritate, parentală, profesională, politică, pare grav afectată și fisurată.

ADVERTISEMENT

Aici suntem la începutul anului 2021. Acesta este diagnosticul cel mai sever al școlii românești. Peste câțiva ani, jumătatea asta de milion de copii va vota, educată cum este de către ‘profu.online’. Iar România va arată după chipul și asemănarea acestei generații crescute de Cumpănașu.

Niciun fel de intervenție în Educație nu mi se pare prea rapidă, prea radicală sau prea curajoasă. Iar această intervenție nu cade pe umerii unei persoane, ai unui partid sau minister. Dacă în această țară au mai rămas oameni cinstiți, deștepți și curajoși, ar trebui să se manifeste. Dacă nu, să tăcem în continuare și să admirăm cu invidie succesul lui Cumpănașu, Garcea și Șoșoacă, valorile actuale unui neam mândru peste măsură”, concluzionează Ciprian Mihali.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!