Sport

Alexandru Dedu organizează un dineu înaintea alegerilor pentru șefia FRH. Acuzații grave: „E mită electorală!”

FRH i-a invitat pe membrii afiliați la un dineu oficial organizat chiar înaintea alegerilor, spre nemulțumirea contracandidaților lui Alexandru Dedu, care au lansat acuzații grave
08.04.2022 | 22:35
Alexandru Dedu organizeaza un dineu inaintea alegerilor pentru sefia FRH Acuzatii grave E mita electorala
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor pentru șefia Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu se află în mijlocul unui scandal monstru. Contracandidații săi au ieșit la atac.

Alexandru Dedu, acuzat de „mită electorală” după ce a decis să organizeze un dineu înaintea alegerilor pentru șefia FRH

Concret, președintele în exercițiu i-a invitat pe membrii afiliați la un dineu oficial. Nimic ieșit din comun până aici, numai că acesta va avea loc pe 27 aprilie, cu o zi înaintea scrutinului, spre stupefacția lui Bogdan Voinea, care a lansat acuzații grave.

ADVERTISEMENT

Este incredibil că se întâmplă așa ceva încă o dată. A fost și acum patru ani, se întâmplă și acum. Ne plângem că nu sunt bani, că nu ne dă Ministerul destui bani, dar îi cheltuim pe cazări și agape.

Ce să înțeleg din așa ceva? E disperat să mai obțină ceva voturi. Oamenii care vor cu adevărat așa ceva, ar trebui să nu accepte. Folosește aceeași tehnică cu aceiași oameni.

ADVERTISEMENT

Să nu mai vorbesc că deja circulă liste cu votanți pe la cluburi deja. Partenerii FRH când au semnat contracte de sponsorizare nu s-au gândit probabil că acești bani vor fi folosiți pentru cazări, pentru o așa zisă mită electorală”, a reacționat fosta extremă, care se numără printre candidați.

Constantin Din: „De ce se întâmplă acest lucru doar acum, la alegeri?”

Nici reacția fostului arbitru Constantin Din nu s-a lăsat prea multă vreme așteptată. Acesta s-a arătat revoltat și a catalogat inițiativa lui Alexandru Dedu drept o încercare de a obține „niște voturi”, la fel cum s-ar fi întâmplat și în urmă cu patru ani.

ADVERTISEMENT

E o chestie bună dacă s-ar întâmpla la fiecare Adunare Generală. Dacă federația are bani suficienți și consideră că trebuie să suporte cazarea și masa participanților la alegeri, e foarte bine.

Dar de ce se întâmplă acest lucru doar acum, la alegeri? E evident că se vrea să se mai obțină niște voturi. Era mai bine ca acești bani să fie direcționați spre copii și juniori, spre handbal”, a spus Constantin Din, adăugând că nu a decis încă dacă va participa sau nu la dineu: „Teoretic, ar trebui să merg pentru binele alegerilor. Nu am luat o hotărâre. Îmi pun încă întrebări. E deontologic, e legal, merită?

ADVERTISEMENT

Pe lângă Alexandru Dedu, Bogdan Voina și Constantin Din, în cursa pentru postul de președinte al Federației Române de Handbal se mai află directorul și antrenorul celor de la ACS Școala 181, Maximilian Gavrilă. Alegerile vor avea loc joi, 28 aprilie, la Izvorani.

ADVERTISEMENT