Sport

Legendele handbalului românesc sar la gâtul lui Alexandru Dedu: „Totul este un dezastru!”

Vasile Stângă și Ştefan Birtalan, două legende ale handbalului românesc, au vorbit în termeni duri despre Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.
30.03.2022 | 21:45
Legendele handbalului romanesc sar la gatul lui Alexandru Dedu Totul este un dezastru
Vasile Stângă și Ştefan Birtalan, două legende ale handbalului românesc, au vorbit în termeni duri despre Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal
ADVERTISEMENT

Alexandru Dedu este președintele FRH din 2014. Însă, mai mulți foști handbaliști români își doresc plecarea acestuia de la șefia FRH.

Legendele handbalului românesc sar la gâtul lui Alexandru Dedu

Vasile Stângă este de părere că FRH, sub conducerea lui Alexandru Dedu, a cheltuit foarte mulți bani, fără să aibă vreun rezultat pozitiv.

ADVERTISEMENT

Fostul handbalist l-a criticat și pe selecționerul Xavi Pascual, pentru faptul că ar „face experimente la echipa naţională”.

„Totul este un dezastru la federaţie. S-au cheltuit foarte mulţi bani şi nu s-a văzut nimic. Am căzut rău de tot în ierarhia handbalului european şi mondial, nu s-a făcut nimic pentru handbal. Dacă va continua în halul ăsta, ieşim de pe harta handbalului.

ADVERTISEMENT

Pascual a venit tot pe relaţia lui Dedu. A crezut că face minuni în handbalul românesc, dar văd că face experimente la echipa naţională.

Uitaţi unde am ajuns. Singura noutate adusă de el a fost să jucăm şapte contre şase, dar nici pe asta nu ştim să o jucăm”, a declarat Vasile Stângă.

ADVERTISEMENT

Nici Ștefan Birtalan nu a fost mai blând. Acesta consideră inadmisibil faptul că el, și alți foști mari handbaliști români, trebuie să ceară permisiunea pentru a participa la Adunarea Generală de Alegeri a FRH.

„Mă surprinde că noi trebuie să cerem voie sa fim prezenti la AG ale federaţiei, in sensul în care noi suntem membri de onoare. Poate un sfat și de la bătrâni ar fi bun pentru cei care vor să conducă FRH” , a spus Ştefan Birtalan.

ADVERTISEMENT

Foștii handbaliști Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan şi Vasile Stângă au solicitat prezenţa la Adunarea Generală de Alegeri, care este programată pentru 28 aprilie.

Naționala României de handbal nu a mai reușit să se califice la Campionatul Mondial din 2011. În timp ce, la European, ultima prezență a țării noastre datează din 1996.

ADVERTISEMENT