News

Alexandru Rafila este categoric în privința începerii orelor: „Părinţii trebuie să-şi trimită copiii la şcoală”

Alexandru Rafila este categoric în privința începerii orelor din acest am școlar. Iată care este opinia specialistului.
11.08.2021 | 08:48
Alexandru Rafila este categoric in privinta inceperii orelor Parintii trebuie sasi trimita copiii la scoala
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila este de părere că singura opțiune care ar trebui luată în calcul în acest an școlar este începerea cu prezența fizică a elevilor.

Alexandru Rafila este categoric în privința începerii orelor din acest an școlar. Ce a declarat specialistul

Reprezentantul României la OMS a spus că este cazul ca școala să înceapă în format clasic, iar orele online să fie date uitării, pentru că elevii au nevoie de această formă de educație față în față.

ADVERTISEMENT

Totodată, el a făcut un apel la părinți, pentru ca aceștia să își trimită copiii la școală. Specialistul a mai precizat că impactul ar fi unul catastrofal pentru elevi, dacă școala nu începe în format fizic.

Consecințele asupra elevilor nu ar fi numai cele educaționale negative, ci și în ceea ce privește dezvoltarea lor ca indivizi, dar și integrarea lor în societate.

ADVERTISEMENT

Totodată, medicul a reamintit și faptul că școlile au fost printre primele instituții care s-au închis în țara noastră, noi fiind printre primii care am făcut acest lucru, iar ele au fost redeschise abia ultimele.

Alexandru Rafila: „Părinţii trebuie să-şi trimită copiii la şcoală”

„Părinţii trebuie să-şi trimită copiii la şcoală. Eu cred că impactul asupra şcolii, o neîncepere faţă în faţă a şcolilor ar fi catastrofal pentru viitorul acestor copii, nu numai din punct de vedere al acumulării de cunoștințe.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al dezvoltării lor psihologice, din punct de vedere al integrării sociale, ar fi catastrofal.

Din păcate, lucrul ăsta nu s-a întâmplat, școlile s-au închis primele în România dacă vă aduceți aminte”, a spus medicul, la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a mai precizat și că mulți copii au făcut deja coronavirus, așa că riscul de infectare la ore ar fi scăzut.

Mulți dintre copii sau chiar părinții lor nici nu știu acest lucru, faptul că cei mici au deja imunitate la COVID-19, pentru că în cele mai multe dintre cazurile de infectare cu coronavirus la copii simptomele sunt ușoare și necaracteristice, astfel că ele trec ușor neobservate.

„Şi mulţi dintre copii au trecut prin boală. Dacă am face un studiu de seroprevalenţă la copiii de vârstă şcolară, o să vedem că mulţi dintre ei au anticorpi, că au trecut prin boală”, a precizat specialistul.

ADVERTISEMENT