News

Alexandru Rafila se declară gata să-și vaccineze contra Covid fiul de 11 ani. “Nu e nimic fenomenal”

Ministrul sănătății a declarat că nu are rețineri în a-și vaccina contra Covid copilul de 11 ani. Alexandru Rafila spune chiar că fiul său abia așteaptă imunizarea.
23.01.2022 | 18:19
Alexandru Rafila se declara gata sasi vaccineze contra Covid fiul de 11 ani Nu e nimic fenomenal
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a declarat că nu are „niciun fel de reţinere” în a-şi vaccina fiul în vârstă de 11 ani împotriva Covid-19 și a precizat că băiatul a fost vaccinat şi împotriva gripei sezoniere atât sezonul acesta, cât şi în cel trecut.

Alexandru Rafila se declară gata să-și vaccineze contra Covid fiul de 11 ani. “Nu e nimic fenomenal”

Potrivit ministrului ar fi „un mare câştig” pe termen mediu şi lung introducerea în şcoli a unor cursuri de prevenţie în domeniul medical.

ADVERTISEMENT

„Nu e vorba de curaj, e vorba de o manoperă medicală care previne o boală sau posibilele complicaţii şi nu am niciun fel de reţinere în a face acest lucru. (…) Chiar mă întreabă când îl vaccinez.

Eu nu pot să-l vaccinez înainte să existe vaccin, el va fi disponibil începând cu ziua de 26 ianuarie. Discuţiile legate de utilitatea vaccinării le ştie, l-am vaccinat şi împotriva gripei, am făcut-o şi anul trecut.

ADVERTISEMENT

Deci deja aici am o componentă pro-activă, e pregătit şi chiar mă întreabă când urmează să facem acest lucru.

Nu e nimic fenomenal, spectaculos, cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate, mai ales în domeniul prevenţiei, care nu înseamnă neapărat vaccinare, sunt multe alte lucruri care se leagă prevenţie”, a afirmat Alexandru Rafila duminică, la emisiunea Insider Politic, de la Prima Tv.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani începe pe 26 ianuarie

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunțat joi că România primeşte toate cele 114.000 de doze de vaccin pediatric necesare pentru începutul campaniei de vaccinare la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani.

Acesta a mai precizat că în perioada 13-20 ianuarie s-au făcut 2.841 de programări în platformă pentru copiii cu vârsta cuprinsă în acest interval.

ADVERTISEMENT

În platformă sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică în toate judeţele. Dintre acestea, 6 sunt în Bucureşti. Alte 21 de cabinete sunt inactive şi urmează să fie activate în funcţie de cerere.

„S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, în sensul în care toate cele 114.000 de doze ajung în România pe data de 25 ianuarie şi vor fi distribuite către centrele de depozitare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Campania de vaccinare a acestei categorii de vârstă începe pe 26 ianuarie.

ADVERTISEMENT