News

România este mult în urma altor țări în ceea ce privește vaccinarea, dar și accesul la testare. Alexandru Rafila: „A șchiopătat foarte mult”

Ministrul sănătății de la noi din țară este de părere că România a rămas mult în urma altor state în ceea ce privește vaccinarea, dar și accesul la testare.
27.12.2021 | 14:40
Romania este mult in urma altor tari in ceea ce priveste vaccinarea dar si accesul la testare Alexandru Rafila A schiopatat foarte mult
ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății de la noi din țară este de părere că România este în urmă nu numai cu vaccinarea împotriva Covid-19, precum și cu testarea persoanelor pentru a se vedea dacă au sau nu această infecție.

Vaacinul este singurul lucru existent acum care ne poate ajuta să nu facem o infecție gravă, care să ne ducă în spital, și care reduce masiv riscurile asociație cu Covid-19, și inclusiv cu decesul.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila susține că la noi în țară este vaccinată 50% din populație

În ciuda acestui lucru, în România, numărul vaccinaților este mic, fiind circa 50% din populație vaccinată, având în vedere că sunt 16 milioane de oameni la noi în țară.

Totodată, ministrul sănătății a transmis că trebuie să ne ocupăm de protejarea celor vulnerabili, în același timp în care este necesar ca oamenii să fie convinși să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

„Avem un instrument la dispoziția noastră care ne oferă două atuuri importante: nu facem forme grave de boală și decesul este evitat.

Din păcate, România nu a fost în rândul țărilor campioane, legat de acoperirea vaccinală.

Dacă suntem realiști, suntem undeva la 50%. Trebuie să luăm în calcul populația rezidentă din România, care este în jur de 16 milioane.

ADVERTISEMENT

Opt milioane de români s-au vaccinat. Este important să continuăm să protejăm categoriile vulnerabile în primul rând, să găsim o soluție să convingem cât mai mult dintre cetățenii noștri, care nu au făcut-o încă, să se protejeze”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul sănătății spune că „testarea a șchiopătat” la noi în țară

Dacă situația privind vaccinarea nu a fost una prea bună, iar circa jumătate din populație a ales să se imunizeze, iată că lucrurile nu stau mai bine nici în ceea ce privește testarea pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acesta este un sector care a avut multe lipsuri la noi în țară, iar în acest moment autoritățile se concentrează pentru a putea crește accesul populație la serviciile de testarea împotriva Covid-19.

În acest fel, persoanele care sunt pozitive vor fi descoperite mai devreme

„Testarea a șchiopătat foarte mult în România. Ne străduim să creștem accesibilitatea la testare. Cu cât depistăm mai multe persoane mai rapid, cu atât vom frâna transmiterea”, a mai precizat ministrul.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion