News

Ce avere are Alexandru Stănescu, propus de PSD printre șefii de la ANRE! Ce activitate a avut în Parlament fratele lui Paul Stănescu

Ce avere are Alexandru Stănescu, propus printre șefii de la ANRE de PSD! Fratele lui Paul Stănescu a fost un parlamentar activ în ultima legislatură și a ieșit la rampă de câteva ori
17.12.2021 | 12:32
Ce avere are Alexandru Stanescu propus de PSD printre sefii de la ANRE Ce activitate a avut in Parlament fratele lui Paul Stanescu
Ce avere are Alexandru Stănescu, propus șef la ANRE de Partidul Social Democrat! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A ieșit un nou iureș în politica românească, după ce Parlamentul a votat numirea lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE. Fost deputat din partea PSD şi preşedinte al Comisiei de Agricultură pentru trei ani de zile, acesta a rămas fără mandat după ultimele alegeri.

De altfel, atunci când a fost chestionat despre ce îl recomandă pe Alexandru Stănescu pentru o asemenea funcție, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că a contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu a mai avut loc pe liste formațiunii.

ADVERTISEMENT

Ce avere are Alexandru Stănescu, propus printre șefi la ANRE de Partidul Social Democrat!

Legat de acest fapt, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a ținut să transmită că Alexandru Stănescu și-ar fi pierdut poziția  în Parlament tocmai pentru că este fratele lui Paul Stănescu. Acesta din urmă ar fi  încercat să oprească din fașă un scandal în partid.

Dacă ne raportăm la banii pe care îi are Alexandru Stănescu, atunci trebuie să știți că ultima declarație de avere pe care acesta a completat-o este una destul de stufoasă.

ADVERTISEMENT

Concret, numai la capitolul terenuri, fostul parlamentar a notat opt parcele agricole. Șapte dintre ele se află la Corabia, în județul Olt, și au o suprafață totală de 239 de mii de metri pătrați (24 de hectare). Alți 15.300 mp (1,5 ha) obținuți prin hotărâre judecătorească sunt în Obârșia, de asemenea, județul Olt.

În urmă cu 21 de ani, mai exact în 2000, Alexandru Stănescu și-a construit casa în care locuiește. Are 190 de mp și se află în comuna Vișina din același județ

ADVERTISEMENT

Ce mașini conduce Alexandru Stănescu

La capitolul autoturisme, Alexandru Stănescu a transmis că deține două, o Toyota Auris cumpărată în 2008 și un Audi Q3 achiziționat în 2012. Interesant este și faptul că fratele lui Paul Stănescu nu deține bijuterii, obiecte de artă și de cult, colecții de artă și numismatică de peste 5 mii de euro. Mai mult decât atât, pe numele său nu există nici măcar un cont deschis.

Alexandru Stănescu are însă acțiuni la mai multe firme. Aproape 43% din Agromec Bucinișu, însemnând peste 63 de mii lei și jumătate din Benzolt Strong. Totodată, fostul parlamentar a împrumutat cu peste 132 de mii de lei To Mak Group SRL.

ADVERTISEMENT

De remarcat că acesta are și un împrumut făcut la Reiffeisen Bank, împrumut de 18 mii de euro care trebuie restituit până în 2022. A încasat 141 636 de lei din activitatea de la Camera Deputaților, ceea ce înseamnă un salariu de peste 110 milioane de lei, bani vechi. Soția a adus și ea acasă 74 de mii de lei, aceasta fiind director în școala din Vișina. Alți aproape 27 de mii de lei au intrat în conturile familiei ca redeverențe pe un teren agricol.

Ce activitate a avut în Parlament fratele lui Paul Stănescu

În ultima stagiatură, Alexandru Stănescu a fost un parlamentar destul de activ. Acesta a făcut parte din patru grupuri de prietenie, cu Republica Chile, cu Republica Franceză – Adunarea Naţională, Regatul Spaniei și Republica Letonia.

De 56 de ori a luat cuvântul fratele lui Paul Stănescu în 41 de ședințe. A avut și o declarație politică cu titlul “10 octombrie – Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti” și nu mai puțin de 110 propuneri legislative la care s-a trecut ca inițiator. 50 dintre ele au devenit legi. De asemenea, Alexandru Stănescu a semnat șapte moțiuni, șase dintre ele fiind adoptate.

Scandal între Dacian Cioloș și Marcel Ciolacu după numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu s-a lansat într-un atac la adresa liderului USR Dacian Cioloş, pe care l-a acuzat că se gudura pe trepte la Kiseleff ca să fie premier, că a încasat fără jenă lună de lună, timp de 3 ani, câte 8.500 de euro ca rentă de fost comisar, şi mai urmează un „mizilic” pentru bătrâneşti liniştite: „o dublă pensie specială pe viaţă de MII de EURO ca europarlamentar şi fost comisar!”.

Totul se întâmplă după ce liderul USR a criticat în termeni duri numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE. Replica lui Cioloș nu s-a lăsat prea mult timp așteptată.

„Dragă Marcele, cum se face că tu poţi să-mi numeri mie salariile, dar noi nu putem să ştim câţi bani aţi furat din România? Pentru cei care nu ştiţi contextul discuţiei, pentru că îmi imaginez că nimeni, niciodată, nu are vreun motiv serios să intre pe pagină la Marcel Ciolacu, trebuie să vă spun că a ieşit din vizuină, supărat foc pentru că i-am spus că fură curent cu numirea fratelui lui Stănescu – mecanizator agricol – la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie.

Într-un text de înaltă ţinută, cum numai pesediştii care îşi iau bacalaureatul după ce ajung deputaţi ştiu să producă, domnul Ciolacu se apucă să-mi numere banii şi pensia.

Dragă Marcele, am o veste proastă pentru tine. Până apuc eu pensia, am toată energia necesară să fac totul ca acest vis urât care se numeşte PSD, împreună cu impostorii lui, să dispară din viitorul modern al ţării”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

ADVERTISEMENT