News

Alianța Dreapta Unită a depus listele pentru europarlamentare la BEC. ”Într-o democrație, puterea aparține fiecărui om prin dreptul de vot”

Liderii alianței electorale între USR, PMP și Forța Dreptei au depus la BEC listele cu candidații pentru europarlamentare.
08.04.2024 | 16:58
Alianta Dreapta Unita a depus listele pentru europarlamentare la BEC Intro democratie puterea apartine fiecarui om prin dreptul de vot
Alianța Dreapta Unită a depus listele de candidați la europarlamentare la BEC Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Liderii Alianței Dreapta Unită (ADU) au depus, luni, la Biroul Electoral Central (BEC), listele cu candidații la alegerile europarlamentare organizate în 9 iunie, în același timp cu alegerile locale.

Alianța Dreapta Unită a depus listele pentru europarlamentare la BEC

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că cele trei formațiuni politice, partidul pe care îl conduce, PMP şi Forța Dreptei vor avea liste comune la toate scrutinele din acest an.

ADVERTISEMENT

“Mergem împreună la toate aceste rânduri de alegeri. Sunt peste 500.000 de semnături strânse pe bune, în realitate, de la români, nu făcute prin birouri.

Astăzi, cele trei partide care formează Alianţa Dreapta Unită – USR, PMP şi Forţa Dreptei – depun candidaturile cu multă încredere, cu încrederea milioanelor de români care sunt în spatele nostru, care îşi doresc o schimbare a unei puteri abuzive, corupte şi incompetente”, a declarat preşedintele USR.

ADVERTISEMENT

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a amintit că au fost depuse contestații privind validarea alianței formate cu USR şi Forţa Dreptei, care nu au avut succes.

“Au încercat prin toate instrumentele să blocheze Alianţa Dreapta Unită, au schimbat regulile în timpul jocului, au cerut eliminarea noastră de pe buletinele de vot, dar n-au reuşit”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, i-a îndemnat pe alegători să se prezinte la urne. “Pe 9 iunie este vorba despre drumul pe care o ia România.

Cetăţenii români trebuie să înţeleagă un lucru simplu: într-o democraţie, puterea aparţine fiecărui om. Puterea este folosită doar prin exercitarea dreptului de vot”, a subliniat el.

ADVERTISEMENT

Lista de candidați ADU pentru alegerile europarlamentare îi are pe primele locuri pe Dan Barna (USR), Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Marius Botoş (USR), Cristina Mădălina Prună (USR), Violeta Alexandru (Forţa Dreptei).

ADVERTISEMENT
Tags: