Trucul pentru cei mai crocanți și aromați cartofi prăjiți. Ce trebuie să le faci înainte de a-i pune în tigaie pentru a ieși cei mai buni.
Există un truc pe care îl poți folosi de fiecare dată atunci când faci cartofi prăjiți. În acest fel aceștia vor ieși mult mai crocanți decât în mod normal, dacă așa îți plac.
Tot ce trebuie să faci în acest caz este să cureți și să tai cartofii în mod normal. Abia apoi urmează secretul folosit de cei mai pricepuți bucătari.
Cartofii trebuie lăsați în apă o perioadă de timp pentru a mai scăpa din amidon. În acest fel, aceștia vor fi extrem de crocanți la prăjire și nici nu se mai vor lipi unii de alții.
Un alt lucru foarte important de care trebuie să țineți cont este că apa în exces poate face uleiul „să sară”. Tocmai de aceea, cel mai bine este să scurgi apa din cartofi și apoi să îi ștergi ușor cu un prosop de hârtie uscat.
Un alt truc foarte important pentru ca acest fel de mâncare extrem de popular printre români să iasă exact așa cum îți place este cantitatea de ulei folosită.
Cartofii trebuie să fie efectiv scufundați în grăsime pentru a se prăji uniform și crocant. Dacă punem doar o lingură de ulei în niciun caz nu vom avea același rezultat.
Desigur, o friteuză poate fi de foarte mare folos în acest caz, dar nu trebuie neapărat să o cumperi pentru a putea face cei mai buni cartofi prăjiți.
Un alt secret foarte mare este temperatura uleiului atunci când prăjim cartofii. Uleiul nu trebuie să fie încins, ci bucătarii ne spun că trebuie să aibă circa 120°.
Dacă nu ai termometru, acest lucru s ar aduce prin faptul că uleiul trebuie să facă bule. Atunci trebuie să punem cartofii, de fapt, în tigaie.