Life

Alimentele care sunt pline de probiotice. Fac minuni pentru organismul tău

Alimentele utile pentru organism. Sunt bogate în probiotice și fac reale minuni pentru organismul tău. Trebuie să le consumi.
10.04.2024 | 17:27
Alimentele care sunt pline de probiotice Fac minuni pentru organismul tau
Cum ne ajută probioticele. Sursa foto: MYPROTEIN
ADVERTISEMENT

Alimentele pline de probiotice, de care organismul tău are mare nevoie. Te vei vindeca de anumite afecțiuni și vei avea astfel mai multă atenție la stilul de viață. De asemenea, vei acumula mai multă energie. Fac adevărate minuni.

Ce alimente pline de probiotice trebuie să consumi

De-a lungul timpului, s-a observat că alimentația are un rol important în sănătatea noastră. Dacă nu respectăm anumite reguli legate de aceasta, atunci vom avea de suferit, respectiv riscăm să dezvoltăm anumite boli, unele chiar incurabile.

ADVERTISEMENT

”Alimentele pe care le mănânci joacă un rol important în echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele din intestine. De exemplu, o alimentație bogată în zahăr și bogată în grăsimi influențează bacteriile intestinale în mod negativ, permițând tipurilor dăunătoare să se dezvolte în exces.

Odată ce hrănești în mod regulat bacteriile rele, acestea sunt capabile să se dezvolte mai rapid și să colonizeze anumite zone cu ușurință, tocmai pentru că nu există suficiente bacterii bune pentru a le împiedica să acționeze.

ADVERTISEMENT

Totodată, bacteriile dăunătoare te pot face să absorbi mai multe calorii decât persoanele care au un echilibru sănătos al florei intestinale, care au tendința de a fi persoane care îți mențin mai ușor greutatea normală”, explică dr. Oana Cuzino pe doc.ro.

Probioticele, bacterii de care avem nevoie. În ce alimente se găsesc

Probioticele ne ajută să prevenim apariția unor afecțiuni care ne vor îngreuna stilul de viață. Acestea sunt, de fapt, niște bacterii vii, benefice pentru corpul uman. Principalul lor scop este de a reface microbiomul intestinal.

ADVERTISEMENT

Probioticele se găsesc de obicei în lactate, adică în cele de tipul iaurturilor. Nu le confundați cu prebioticele, care sunt conținute de cereale integrale, banane, ceapă, usturoi și legume verzi precum varza, broccoli-ul, mazărea sau păstăile.

Alina Epure, doctor în Medicină și consultant nutriționist, spune că prin înțelegerea microbiomului fiecărei persoane se poate hotărî ce fel de probiotice și prebiotice are nevoie. Alegerea lor corectă va ajuta la restabilirea sistemului digestiv, imunitar și cel al sănătății mintale.

ADVERTISEMENT

”Orice plan de tratament se definește cu un obiectiv clar, cu un rol terapeutic pe care îl avem în vedere, context în care și prebioticele, probioticele vor face parte dintr-un protocol de tratament definit în conformitate cu nevoia fiecăruia dintre noi, pornind de la microbiomul în materii fecale, care ne oferă informațiile necesare, astfel încât să știm ce tip de probiotic, ce tip de bacterii ar trebui sa conțină, astfel încât să putem avea beneficiile necesare”, a explicat Alina Epure pentru DC Medical.

Kefirul, inclusiv cel de apă, tofu fermentat, kimchi, miso, iaurtul sau murăturile sunt, mai exact, tipuri de probiotice. În schimb, prebioticele se pot găsi atât în alimentele enumerate anterior, cât și în usturoi, ceapă, sparanghel, în semințele de in sau în semințele de chia.

ADVERTISEMENT