Life

I se spune ”eroul necunoscut” al alimentației sănătoase. Superalimentul care e o bombă de antioxidanți și are beneficii uimitoare pentru organism

”Eroul necunoscut” al hranei sănătoase. Superalimentul considerat o bombă de antioxidanți. Are beneficii miraculoase pentru organism.
22.03.2024 | 10:16
I se spune eroul necunoscut al alimentatiei sanatoase Superalimentul care e o bomba de antioxidanti si are beneficii uimitoare pentru organism
Despre ce legumă este vorba. Sursa foto: Modern Buyer
ADVERTISEMENT

Leguma cu beneficii miraculoase pentru organism. I se mai spune și ”eroul necunoscut” al alimentație sănătoase sau ”hrana regelui”. În România sunt puțini cei care o consumă, deși recoltele au început să fie tot mai mari și mai profitabile pentru cei care o cultivă.

Leguma ”erou necunoscut” a alimentației sănătoase. Este o bombă de antioxidanți

Produsul face parte din categoria legumelor verzi și conține o mulțime de nutrienți, printre care antioxidanți. Are și puține calorii, astfel că este perfect pentru o cură de slăbit. În componența sa se mai găsesc și: fier, fosfor, potasiu, acid folic, vitaminele C, A, D, E sau K.

ADVERTISEMENT

Datorită antioxidanților, această legumă încetinește procesul de îmbătrânire, deoarece elimină toți factorii care contribuie la această etapă și, de asemenea care conduc la boli grave, precum cancerul. Diferite studii au arătat de-a lungul timpului și că scade tensiunea arterială și are efect antiinflamator, potrivit health.com

Dacă v-am stârnit curiozitatea, aflați că este vorba despre sparanghel, sărac în grăsimi și în calorii. Este o alegere perfectă pentru o dietă, deoarece îl el s-a identificat și inulina, un prebiotic util pentru sănătatea intestinelor, a stomacului și reduce cantitatea de grăsime din corp.

ADVERTISEMENT

Inulina elimină toxinele acumulate de ficat și reglează sistemul digestiv. Astfel, se reduce și balonarea, ceea ce înseamnă că veți scăpa de senzația de stomac încărcat, dacă veți mânca sparanghel. În același timp, veți scăpa de mersul des la baie, fiindcă leguma elimină bacteriile nocive din tractul urinar.

Sparanghelul scade riscul de diabet

Pe lângă cele menționate, aflați despre sparanghel și că poate controla nivelul de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că poate preveni apariția diabetului de tip 2, potrivit medicilor. Dacă suferi de inflamație, riști să dezvolți această afecțiune, așadar nu ezita să incluzi sparanghelul printre mese.

ADVERTISEMENT

”Sparanghelul poate regla nivelul de zahăr din sânge, ceea ce îl face un ingredient de încredere pentru mesele persoanelor care suferă de diabet de tip 2. Riscul de diabet de tip 2 crește odată cu apariția inflamației în organism, ceea ce înseamnă că proprietățile antiinflamatoare ale sparanghelului pot contribui la prevenirea apariției diabetului.

Sparanghelul funcționează precum un diuretic natural, ajutând organismul să elimine sarea în exces, precum și fluidele. Întrucât elimină toxinele din rinichi, consumul de sparanghel poate preveni formarea pietrelor la rinichi”, potrivit reputatului medic Oana Cuzino.

ADVERTISEMENT

Dacă nu știți cum să consumați această legumă, aflați că merge foarte bine cu o friptură, mai ales cu cea de vită, sau cu pește. Depozitați-o la congelator, într-o pungă bine ambalată sau într-un recipient bine acoperit cu un capac. Este foarte bună de mâncat și trasă la tigaie, pe grătar sau la cuptor.

ADVERTISEMENT