Life

Alimentele pe care trebuie să le eviți dacă vrei să ai energie. Consumul lor în exces poate crea stări de somnolență sau oboseală

Alimentația corectă este cheia unui organism sănătos. Ce alimente nu trebuie să consumi niciodată, dacă nu vrei să te confrunți cu stări de oboseală
06.12.2023 | 13:57
Alimentele pe care trebuie sa le eviti daca vrei sa ai energie Consumul lor in exces poate crea stari de somnolenta sau oboseala
Alimentele pe care trebuie să le eviți cu orice preț, dacă vrei să te simți bine Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Secretul unui organism energic și al unei energii bune este dat de alimentație. De cele mai multe ori, ceea ce consumăm se reflectă în starea noastră de spirit. Tocmai de aceea, este recomandată o atenție sporită la alimentație pe care o adoptăm.

Alimentele care sunt inamicii unui organism energie

Alimentația este cheia unui organism sănătos. În ultimii ani, este din ce în ce mai greu să stabilim un plan alimentar adaptat nevoilor noastre. Din cauză că există atât de multe variante și produse, de cele mai multe ori, tindem să ne îndreptăm spre ce este mai nociv.

ADVERTISEMENT

Primul principiu de care ar trebui să se țină cont în alcătuirea unei alimentații corecte este unul foarte simplu. Și anume, nu tot ceea ce este gustos este și sănătos pentru organism.

Sunt foarte multe exemple de alimente și preparate care dau dependență datorită gustului desăvârșit. Însă, plăcerea de moment se plătește scump de către organism.

ADVERTISEMENT

Unele dintre alimentele care trebuie evitate sunt cele bogate în carbohidrați simpli. În această categorie intră produsele de patiserie, dar și cele pe bază de mult zahăr. Consumul lor excesiv poate duce la stări de oboseală, de somnolență, dar și la creșterea rapidă a nivelului de glucoză.

Ce trebuie să faci pentru a evita stările de oboseală și somnolență

Dacă vrei să ai energie pe parcursul întregii zile, trebuie să stai departe și de mâncărurile grase. Pentru a fi procesate în totalitate, organismul trebuie să depună mai multe efort, iar asta duce la instalarea senzației de somn.

ADVERTISEMENT

Deși sunt esențiale pentru energie, mâncărurile bogate în proteine trebuie evitate și ele, pe cât de mult posibil. Acestea solicită destul de mult organismul, iar de aici până la instalarea senzației de oboseală mai este doar un pas.

Tot pe lista ”roșie” se află și alimentele bogate în histamină, precum vinul roșu și lactatele fermentate. Consumate în cantități mari, acestea pot provoca stări de oboseală.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita somnolența sau oboseala, se recomandă a fi evitate și băuturile energizante sau alcoolul. De exemplu, consumul de alcool poate afecta destul de serios calitatea somnului, ceea ce favorizează instalarea oboselii.

De asemenea, inclusiv consumul excesiv de băuturi pe bază de cafeină poate provoca oboseală, în loc să fie un stimulent de energie.

ADVERTISEMENT
Tags: